Queralt Lahoz inaugura la quarta edició del projecte Sala Barcelona – Música al Castell de Montjuïc que tornarà a omplir de música el Pati d’Armes del castell tots els dijous des del 29 de juny al 21 de setembre.La iniciativa és una coproducció de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), nascuda en temps de pandèmia com una de les mesures de suport municipal a l’activitat cultural a la ciutat.

Queralt Lahoz és, sens dubte, una de les sensacions musicals dels darrers anys al nostre país, i ara també més enllà de les seves fronteres. Recentment guardonada amb un dels prestigiosos premis Music Moves Europe 2023, atorgats per la Unió Europea, es postula com una de les artistes amb més present i futur de tota l’escena nacional, abanderant una de les propostes musicals més trencadores i atractives del moment. A la seva música, travessada pels sons llatins, d’arrel i urbans, el soul, el hip-hop i el dancehall dialoguen amb gràcia i naturalitat sobre una aura de cobles i boleros que emergeixen de manera espontània dels seus orígens flamencs i dels seus paisatges personals. Inaugura aquest dijous la nova edició de Sala Barcelona – Música al Castell de Montjuïc on presenta el seu nou treball discogràfic ‘Alto Cielo’ i desplegarà la seva impressionant veu amb capacitat per cantar un bolero clàssic i rapejar el més pur estil dels noranta amb la mateixa habilitat. 

Sala Barcelona presenta prop de 20 actuacions en directe amb aquest projecte que se centra en donar suport a les sales de concerts de petit aforament (menys de 250 persones) de la ciutat, fonamentals per al creixement dels artistes i les seves carreres, que durant els mesos d’estiu veuen alterada la seva activitat, amb parades en la programació o fins i tot tancant portes, a causa de festivals, festes majors i altres actes en espais oberts. 
 
La programació ha estat elaborada per un grup de treball integrat pels programadors de sales de concerts de petit aforament de la ciutat que formen part de l’ASACC, amb especial atenció en confegir un cartell paritari, inclusiu, divers i plural. Inclou gèneres com el flamenc fusió de Queralt Lahoz de la sessió inaugural, fins a l’atrevida proposta de PUTOCHINOMARICÓN, concerts de pop com Rombo o Angeladorrrm, nits guitarreres ambBALA o Exnovios + Los Yolos, una nit de ritmes llatins amb Papa Orbe & Los Científicos del sabor i una altra amb ritmes africans amb Alma Afrobeat Ensemble + KWAME ADZRAKU, artistes internacionals com Son Rompe Pera, una nit amb sons electrònics ambTMATNB + Nil Ciuró, entre d’altres. També s’ha plantejat una programació de DJs locals especialment triats per oferir la millor combinació amb els diferents artistes del cartellque amenitzaran la vetllada fins a la mitjanit: tots els esdeveniments finalitzaran a les 00 hores.  

 
PROGRAMACIÓ ARTÍSTICA 

29 de juny – QUERALT LAHOZ
6 de juliol – PUTOCHINOMARICÓN
13 de juliol – SOCUNBOHEMIO
20 de juliol – TMATNB + NIL CIURÓ
27 de juliol – CIUTAT
3 d’agost – JÚLIA COLOM + MARTA KNIGHT
10 d’agost – GUINEU + MAIO
17 d’agost – PAPA ORBE & LOS CIENTÍFICOS DEL SABOR
24 d’agost – SON ROMPE PERA
31 d’agost – ALMA AFROBEAT ENSEMBLE + KWAME ADZRAKU
7 de setembre – ROMBO + ANGELADORRRM
14 de setembre – EXNOVIOS + LOS YOLOS
21 de setembre – BALA   Sala Barcelona és una coproducció de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya i l’Institut de Cultura de Barcelona, amb el suport especial de Free DAMM.

Més informació al web https://salabarcelona.cat/