RECORRE AMB BUS TURÍSTIC LA BARCELONA TEATRAL (21 de març)

RECORRE AMB BUS TURÍSTIC LA BARCELONA TEATRAL

dmt16

Dins el marc dels actes de celebració del Dia Mundial del Teatre, el dilluns 21 de març, l’AADPC us invita a fer un recorregut amb Bus Turístic per la Barcelona Teatral.

«Barcelona ha estat ciutat de molts teatres, molts d’ells ja desapareguts. Farem un recorregut, al llarg de més de quatre segles, per diferents espais de Barcelona on s’ha fet i es fa teatre. Els actors sabem que cada teatre, arreu del món, té els seus fantasmes. Es diu que són l’esperit d’antics actors que no volen marxar del tot, que no volen abandonar el teatre de tant com se l’estimen. Segur que ens acompanyaran en aquest recorregut, contents de tornar a viure, feliços de guiar-nos de teatre en teatre, i desitjant respondre al tacte i a la mirada amb el somriure d’una joia il·limitada.» (Versió d’un fragment extret del pròleg de Josep M. Pou del llibre “Barcelona ciutat de teatres” escrit per Carme Tierz i Xavier Minuesa).

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) organitza unes rutes amb Bus Turístic on s’explicarà la història dels principals teatres de la ciutat comtal. El punt de sortida i d’arribada serà davant del Hard Rock Cafè de Plaça Catalunya. Per fer aquesta ruta és imprescindible omplir el formulari de l’autobús que interessa. Les places s’assignaran per estricte ordre d’inscripció.

FORMULARIS DE RESERVA DE PLAÇA:

Bus Turístic de les 11:30 – Formulari de reserva de plaça
Bus Turístic de les 12:30 – Formulari de reserva de plaça
Bus Turístic de les 16:00 – Formulari de reserva de plaça
Bus Turístic de les 17:00 – Formulari de reserva de plaça
Bus Turístic de les 18:00 – Formulari de reserva de plaça


UN NOU TEATRE A LA CIUTAT. LA NOVA SALA BECKETT

L’obertura d’un nou teatre es una excel·lent notícia per a la ciutat, per al públic, per als actors, dramaturgs, productors, escenògrafs, figurinistes i per tots aquells que treballen a prop de les arts escèniques. Es per això que hem cregut adient i indispensable celebrar el Dia Mundial del Teatre a la nova seu de la Sala Beckett que s’inaugurarà la propera temporada i descobrir els seus espais i els seus projectes encara que la sala no estigui del tot acabada ni en funcionament. Serà en certa manera una “visita d’obres” que ens permetrà satisfer la nostra curiositat i descobrir aquest meravellós nou espai teatral, i que l’equip de la Beckett ha volgut compartir amb nosaltres.

12.00 hores
Visita a les instal·lacions de la nova Sala Beckett.
Nova Sala Beckett (C. Pere IV, 228)

12.40 hores
Presentació del Joc del Teatre i del Joc del Teatre gegant, joc de taula ideat i il·lustrat per Paco Mir.
El joc de teatre és un joc de taula que ens permet descobrir el complicat procés de posada en escena d’una obra de teatre, des del dramaturg, els assajos, la producció fins la nit de l’estrena. A la Sala Beckett hi haurà una versió gegant del joc on actors, directors i productors, convertits en fitxes, faran una partida d’un joc que ha estat pensat com una eina divulgativa i pedagògica per a teatres i escoles.
Sala de Baix. Nova Sala Beckett

13,00 hores
Lectura del Manifest Internacional del Dia Mundial del Teatre, per part de l’actriu Roser Batalla. Presentació del Video Manifest del Dia Mundial del Teatre de Catalunya.
Sala de Baix. Nova Sala Beckett

13,15 hores
Vermut de celebració
Bar-restaurant. Nova Sala Beckett

Imprescindible invitació d’ADETCA per assistir als actes de la Beckett.


XVIII PREMIS DE LA CRÍTICA

 

Els Premis de la Crítica arriben a la majoria d’edat organitzats per segon any per Recomana, Associació per a la Promoció de les Arts Escèniques. En aquesta convocatòria, per primer cop es concedirà el premi Arts de Carrer i durant la gala s’anunciarà la guanyadora del Premi Anita. L’acte de lliurament tindrà lloc el 21 de març a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Hi actuarà la companyia Kamchàtka i serà conduït pels periodistes culturals Anna Pérez Pagès i Toni Puntí.

Una altra novetat destacable són els “Debats Crítics”, activitat organitzada amb el suport de la Fundació SGAE per conèixer de prop alguns dels finalistes i guanyadors.

Més informació: recomana.cat