ActividadesActualidad

RESET: LA CULTURA ÉS CANVI, INSPIRA’T EN EL FUTUR (30 i 31 de maig)

RESET: LA CULTURA ÉS CANVI, INSPIRA’T EN EL FUTUR
6a8c7a68-2cf2-4239-953f-e50e2afbc6b9
  • RESET celebra la seva segona edició a Caixaforum Barcelona els dies 30 i 31 de maig
  • La cultura i el canvi són els eixos d’aquesta trobada internacional per a professionals del sector cultural
  • Durant 2 dies, 50 activitats i més de 300 professionals participaran a unes jornades organitzades per l’ Obra Social “la Caixa”, Fundació Contemporània i La Fábrica
Consulta el programa aquí

Amb què estan experimentant els artistes? Tot serà virtual? Quins intermediaris tindran sentit? Quin serà el paper del públic? On consumirem cultura? Com ens informarem? De quina cultura estem parlant?

Sota el lema “Cultura és canvi, inspira’t en el futur”, torna RESET, una trobada internacional per als professionals de la cultura.

Organitzat per l’Obra Social “la Caixa”, la Fundació Contemporània i La Fàbrica, RESETcelebra la seva segona edició els dies 30 i 31 de maig en Caixaforum Barcelona.

RESET és un fòrum d’anàlisi, debat i intercanvi d’experiències al voltant del futur del sector cultural, impulsat per les transformacions tecnològiques i socials. 

El programa de RESET inclou més de cinquanta activitats, de la mà d’especialistes: Converses, debats, casos d’èxit, claus, visites, música, art interactiu, audiovisuals, i activitats de networking:

KEYNOTES
Customer Journey Mapping. Allegra Burnette, analista a Forrester Research i directora creativa digital del MoMA, New York
Crear per comunicar la creación. Marina Willer, disenyadora, partner a Pentagram, Londres.

ZOOM. Les deu claus del futur en vuit Camps culturals

Pantalles. Jaume Ripoll, Filmin
Escenes. Narcís Puig, Temporada Alta
Jocs. Simon Lee, Incubio
Lectures. Santos Palazzi, Planeta
Música. Albert Puig, Catalunya Radio
Mitjans. Gumersindo Lafuente
Viatges. Mª Dolors Vidal, Univ. Girona
Expos. Pep Espelt

VISITES PROFESSIONALS. L’ocasió per conèixer alguns nodes del teixit creatiu de Barcelona de la mà dels seus directors: Canòdrom, Parc de Recerca Creativa, Piramidón i Sala Beckett. 

GERUNDI. Cinc debats cara a cara amb punts de vista enfrontats sobre educació, ciència, gastronomia, publicitat i filosofia
Aprenent. María Acaso, Universidad Complutense de Madrid vs Ismael Palacín, Fundació Jaume Bofill
Experimentant Mara Dierssen, Centre de Regulación Genòmica vs Josep Perelló, Universitat de Barcelona
Saborejant. Joxe Mari Aizega, Basque Culinary Center vs Toni Massanés, Fundació Alícia
Explicant. Francesc Escribano, Minoría Absoluta vs Montecarlo, storyteller y filmmaker.
Pensant. Albert Cortina, urbanista i filósofo vs Anna Punsoda

CASES. Polítiques culturals d’èxit a d’altres països:
Lideratge cultural als Països Baixos (Iselien Nabben, LinC)
Aposta pel videojoc a Xile (Fanny González, Prochile).  

ART IN PROGRESS. L’estudi creatiu Espasa i Santacruz ha desenvolupat per RESET el projecte EPPUR, una instal·lació interactiva que reaccionarà a la intensitat del debat a les xarxes socials entre els assistents a RESET.

SCREEN. Les peces de vídeo més inspiradores de l’any, seleccionades pel Butlletí de Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya. 

WAKE UP! Comença un estimulant dia de treball amb una sessió de ioga, sintonitza la ment i el cos i prepara’t per a la inspiració.

ROOF ARTS. Networking en el terrat del Caixa Forum amb música, cafès i actuacions.

UN CAFÈ AMB… quinze protagonistes de la cultura xerren i comparteixen un cafè amb els assistents. Una oportunitat per conèixer personalment a alguns dels participants: Joxe Mari Aizega, Basque Culinary Center / Allegra Burnette, Forrester / Miguel Curanta, Club Català de Cultura / Valentí Farràs, Caixaforum Barcelona / Alberto Fesser, La Fàbrica / Fanny González, Prochile / Joan González, DocsBarcelona / Juan Insúa, CCCBLab / Marta Lacambra, Fundació Catalunya La Pedrera / Àngels Margarit, Mercat dels Flors / Toni Massanés, Fundació Alícia / Lluís Noguera, Cosmocaixa Barcelona / Jaume Ripoll, Filmin / Jordi Tort, L’Auditori

RESET reunirà en dos dies a més de tres-cents professionals de la cultura, de diferents procedències i perfils, vinculats a organitzacions culturals públiques i privades, emprenedors i professionals autònoms en tots els camps: arts plàstiques, editorial, arts escèniques, música, cinema i audiovisual, mitjans de comunicació cultural, patrimoni, espais culturals, biblioteques, videojocs…

RESET és una iniciativa d’Obra Social “la Caixa”, Fundació Contemporània i La Fàbrica amb el suport del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de nombroses ambaixades, institucions culturals, organitzacions i mitjans de comunicació.

CULTURA ÉS CANVI. INSPIRA’T EN EL FUTUR

Els dies 30 i 31 de maig

CaixaForum Barcelona
Av. de Ferrer i Guàrdia, 6-8, Barcelona
Entrades: CaixaForum.com/Agenda / CosmoCaixa.com
Entrades també disponibles en horari d’atenció al públic

Servei d’Informació de l’Obra Social ”la Caixa”
Tel. 902 22 30 40
De dilluns a diumenge, de 9 a 20 h
www.obrasocial.lacaixa.es