ActividadesActualidadExposiciones

REVELA-T 2017 Festival de fotografia analògica Del 19 al 28 de maig de 2017 – Vilassar de Dalt

REVELA-T 2017

Festival de fotografia analògica

Del 19 al 28 de maig de 2017 – Vilassar de Dalt

foooo

 

Revela-T 2017, el festival de fotografia analògica, tindrà lloc del 19 al 28 de maig de 2017 a Vilassar de Dalt

El proper mes de maig Vilassar de Dalt acollirà la cinquena edició de Revela-T, el festival de fotografia analògica. El certamen arrencarà el proper 19 de maig i aquesta serà la primera vegada en què un tema comú, HIDDEN, donarà coherència a les més de 50 exposicions de destacats fotògrafs i galeristes de primera línia internacional i nacional. Revela-T reivindica la fotografia sense presses o Slow Photo, i va dirigit als amants de la fotografia en general, especialment als amants de la fotografia química o analògica, pels qui el tempo també forma part del procés i del resultat.

Entre les destacades, hi ha l’exposició de Munemasa Takahashi i la de Manabu Yamanaka. Altres participants són Eduardo MomeñeMaite CaramésAlbarrán & CabreraEstela de CastroJuanan Requena, i molts altres.

El gruix del festival és principalment expositiu, però paral·lelament, s’organitzen moltes altres activitats, algunes formatives que ajuden a conscienciar al públic de la importància de la fotografia analògica en el món de l’art i la cultura.

En les properes setmanes s’anunciarà tota la programació del festival i més convidats.

 
Entre les activitats hi destaca una exposició doble amb obres de Bernard Plossu i Max Pam; l’exposició «We are back», de Tagomago Collectors Project amb obres de més de 50 reconeguts autors contemporanis; una exposició de Munemasa Takahashi amb 4020 fotografies originals trobades en el context del tsunami catastròfic de Fukushima; i la de Manabu Yamanaka amb retrats de dones de 92 a 102 anys, entre moltes altres.

Una de les coses que fan especial el festival són les visites guiades a les exposicions de mà dels propis autors.

El nivell expositiu general es supera any rere any i a cada nova edició la selecció d’exposicions és de millor qualitat gràcies a la bona acollida de la crida a la participació. Per aquesta edició, la tria s’ha fet en base a les 270 propostes rebudes de fotògrafs d’arreu del món. Tot i que el gruix del festival és principalment expositiu, paral·lelament, s’organitzen moltes altres activitats, algunes de formatives que ajuden a conscienciar al públic de la importància de la fotografia analògica en el món de l’art i la cultura.

ACTIVITATS DEL REVELA-T 2017

Els tallers es faran principalment a Barcelona, a l’Escola Fotoespai CBI, vinculada al festival des dels seus inicis. Destaquen el de l’Esteve Anschell, expert dels EUA en tècniques de laboratori, el taller de daguerrotip Bequerel, impartit pel colombià Camilo Sabogal, i també es comptarà amb la presència d’un dels grans teòrics de la fotografia a Espanya, l‘Eduardo Momeñe.

Pel públic infantil hi haurà tallers de cambra fosca a les escoles i visites guiades a les exposicions. També s’ofereixen aquestes visites per a les escoles de fotografia de Barcelona, les empreses col·laboradores i entitats relacionades amb la fotografia. Durant el cap de setmana principal (del 26 al 29 de maig) també hi haurà visites guiades obertes a tothom, però comptant amb la presència de molts dels autors, un valor afegit que aprecien molts visitants. Per al públic familiar hi haurà una atracció anomenada La Llanterna Màgica que explicarà els principis del cinema.

Durant el cap de setmana del 26 al 29 de maig se celebrarà una fira comercial amb reconegudes marques del sector com Fuji, Lomography, Disefoto, Quimics Dalmau i amb un gran número de venedors de material, càmeres, carrets, químics… En total hi haurà 21 carpes. Algunes de les marques i col•lectius també faran demostracions de productes o tècniques. Moltes altres activitats lúdiques com l’espectacle La Llanterna Màgica, interessants projeccions de pel·lículestrobades de diferents col·lectius, i la ja tradicional foto de grup, la Paella Popular i la Festa ReBela-T a la carpa gegant del Parc de Can Rafart, un espai de networking, on conèixer a gent de tot el món, practicar idiomes, divertir-se i compartir la passió per la fotografia.

El dissabte 27 de maig, hi haurà xerrades i ponències, i el diumenge 28 demostracions de diferents tècniques, com la d’una cianotipia gegant realitzada pels membres de Lux Darkroom (un laboratori de Londres) en col·laboració amb l’Escola de la Immaculada de Vilassar de Dalt, que dóna molta importància a les arts visuals a través d’un programa d'»A bao a qu».

NOVETATS DEL REVELA-T 2017

Pel que fa a la part expositiva, s’incorpora la figura d’un comissari general, en Vicenç Boned, conegut galerista i col·leccionista.

Una de les altres novetats és que enguany s’engega Revela-T OFF BCN de la mà de Fernando Peracho, propietari de la galeria Valid Foto BCN, on les galeries que hi estiguin interessades acolliran exposicions de fotografía analógica durant el mes de maig del 2018. Enguany hi participaran dues galeries i de cara a la propera edició seran moltes més.

En aquesta edició, s‘inaugurarà una altra fira -anomenada El Market-, on diferents autors vendran la seva obra i on també hi seran presents escoles de fotografia, editorials i altres associacions com ANFA o Amics de Leica.

A més, Revela-T tindrà enguany una APP mòbil, tant per iPhones com per dispositius Android, on es podrà trobar tota la informació del festival (exposicions, autors, xerrades, demostracions, etc.), facilitarà la itinerància i avisarà -a través de missatges push- de l’inici de les activitats previstes.

El festival compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt i dels Ajuntaments de Cabrils i Premià de Dalt; de la Diputació de Barcelona, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i també amb col·laboradors com la Fundació Banc de Sabadell.
 
 
 

REVELA-T 2017

FESTIVAL DE FOTOGRAFIA ANALÒGICA

Del 19 al 28 de maig de 2017

Vilassar de Dalt

 

http://revela-t.cat