Actualidad

Sala Tallers. 28/05/2015 > 31/05/2015 – LA NOSTRA MORT DE CADA DIA

Sala Tallers. 28/05/2015 > 31/05/2015

LA NOSTRA MORT DE CADA DIA

AVBNAAAAABigEmAAAAAAVE5D

Manuel de Pedrolo

Direcció: Marta Gil

Edat recomanada
A partir de 16 anys

Manuel de Pedrolo va ser un atent catalitzador dels principals corrents escènics que s’estaven produint en el panorama internacional mentre Catalunya vivia sota el pes del franquisme, unes estètiques que ell va contribuir amb força a difondre en la nostra literatura. Així, el gruix del seu teatre es decanta per uns jocs metafòrics estimulants que denoten una marcada influència de Sartre i Camus, així com del teatre al·legòric de Beckett, Ionesco i el primer Pinter.

A la comèdia La nostra mort de cada dia, la visita de la Mort per endur-se la filla petita d’una família burgesa posarà en crisi els equilibris d’una llar acomodada per la mediocritat de les seves rutines. Mentre la filla adolescent s’enamorarà perdudament d’aquest jove seductor que és l’encarnació de la Mort, els progenitors faran tots els possibles per protegir la criatura amenaçada, fins i tot provaran de bescanviar la nena per l’àvia, la qual tampoc es mostrarà gaire conforme als plans familiars.

En aquesta peça de caire sainetesc i rerefons existencialista, amb personatges fulletonescs que són alhora receptors de grans conflictes espirituals, com ara la inconfessable fascinació adolescent provocada pel binomi eros i thanatos, Pedrolo planta la llavor del seu futur teatre de clar compromís polític en què no abandonarà mai la interrogació metafísica.

Repasseu la vostra experiència. Quin gest inèdit us heu permès? […] Allò a què en realitat em refereixo és a una experiència que moralment us enriqueixi. Un progrés. […] Aquest gest, aquest enriquiment, aquest progrés, poseu-li el nom que us vagi bé, és el futur. És a dir… us ho sembla. I d’acord amb això ordeneu la vostra vida. Però a mesura que aquest futur, sense complir les seves promeses, s’uneix al vostre passat, perd tot sentit en destruir l’esperança. Més, encara: suposem que aquest enriquiment té lloc, que el gest és acomplert: Què heu aconseguit? Dóna això sentit al passat?

(Manuel de Pedrolo, La nostra mort de cada dia)

Fitxa artística

Amb:

Bruna Cusi

Marc Garcia Coté

Montse Garcia Sagués

Víctor Pi

Alba Ribas

Anna Sabaté

Teresa Urroz
.

Director d’escena
Marta Gil

Escenografía
Montse Garre

Vestuari
Isabel Franco

Il·luminació
Carles Torras (TNC)

Audiovisual
Albert Serrador

So
Albert Balada (TNC)

Moviment
Constanza Brncic

Alumne en pràctiques de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona
Patricia del Razo

Agraïments

Adelais de Pedrolo

Irene Lucas

Albert Tola

Montse Polo

Manel Gil Rodriguez

Raimón Àvila

Noémi Ruiz

Producció

Teatre Nacional de Catalunya