SAY IT LOUD 2018 DEL 18 AL 31 OCTUBRE DIVERSOS ESPAIS – BARCELONA

SAY IT LOUD 2018
DEL 18 AL 31 OCTUBRE
DIVERSOS ESPAIS – BARCELONA
Say it Loud, el festival de música i cultura negra de Barcelona, se celebrarà del 18 al 31 d’octubre a diversos espais de la ciutat amb Ezra Collective, Sister Nancy, Coely i Blitz The Ambassador, entre els grans noms confirmats per aquesta onzena edició

El Say it Loud vol acostar propostes internacionals i nacionals de hip hop, reggae, jazz, soul i afrobeat i posar així al centre la cultura i la comunitat que l’envolta. És el festival d’economia social realitzat en equipaments públics i impulsat per la cooperativa Que Soni.

En aquesta edició tindrem el luxe de comptar amb el directe d’Ezra Collective (UK), en la que serà la seva primera actuació a l’estat espanyol i que actualment és una de les bandes de referència del nou jazz i a qui Gilles Peterson va catalogar el seu treball ‘Juan Pablo: The Philisopher’ com a millor disc de jazz del 2017; amb Sister Nancy (Jamaica), una de les icones més significatives del gènere jamaicà que actuarà en format de sound system. El festival clourà el 31 d’octubre amb Blitz The Ambassador (Ghana) qui ha acostat el hip hop i l’afrobeat col·laborant amb artistes com Seun Kuti o Emicida i amb Coely (Bèlgica), la jove MC que portarà tota la seva banda i que està sent una de les noves descobertes musicals de l’any.

Una altra de les activitats destacades serà la jornada Ciutat, Cultura i Comunitat que tindrà lloc el 20 d’octubre a la Farinera del Clot i serà gratuïta. Comptarà amb les actuacions de Big Menu, Compota de Manana, Lady Avocado, Alibabrass i l’espectacle infantil Els secrets de Mr. Stromboli.

A banda de les actuacions musicals, en aquesta edició també cal destacar l’estrena del documental Beltza Naiz. Comptarem amb la presència dels seus protagonistes per a la presentació als Cinemes Girona, Fermín Muguruza i Amaia Jackson. Un documental que narra tot el procés de creació del projecte Black is Beltza, del que recentment s’ha estrenat la pel·lícula d’animació i que anteriorment havia estat un còmic i una exposició. 

Del 18 al 31 d’octubre tindrà lloc a diversos espais de la ciutat una nova edició del Say it Loud, el festival de música i cultura negra de Barcelona. Enguany celebra la seva onzena edició i a banda d’actuacions musicals, que són el gran gruix de la programació, també hi haurà projeccions de cinema, espectacles per a infants i activitats al voltant del món dels llibres, entre d’altres.

Les principals bandes confirmades són: Ezra Collective, Coely, Sister Nancy i Blitz The Ambassador. En les properes setmanes anunciarem la resta de la programació del Say it Loud 2018.

EZRA COLLECTIVE (UK)
Divendres 19 octubre, 22h (La Farinera del Clot)

Un dels grups de referència dins la nova escena jazzística al Regne UnitEzra Collective mescla l’afrobeat, el reggae, el jazz i el hip hop amb el seu toc distintiu londinenc. Producte de la riquesa cultural i musical característica de la capital anglesa, representen aquesta diversitat amb un estil refinat i un talent destacable.

Ezra Collective va irrompre a l’escena el maig del 2012 quan van sortir victoriosos al Yamaha Jazz Experience Competition, impressionant a experts i públic amb el seu mestratge musical. Aquest èxit els va portar al prestigiós London Jazz Festival i des de llavors han tocat a una gran quantitat de clubs de Londres i més enllà, inclòs al prestigiós Royal Albert Hall.

Una de les seves actuacions en viu al Boiler Room va cridar l’atenció als amants de la música a nivell internacional i els va consolidar com una de les noves i joves bandes més potents de l’escena del jazz mundial. L’any 2017, el prestigiós i famós crític Gilles Peterson va catalogar el seu treball ‘Juan Pablo: The Philosopher’ com a millor disc de jazz del 2017.

BLITZ THE AMBASSADOR (GHANA)
Dimecres 31 octubre, 21h (Fabra i Coats)

Amuel Bazawule, conegut com Blitz The Ambassador, va néixer i créixer a Accra, Ghana, a ritme d’afrobeat, jazz i motown. Des de ben petit la música va formar part de la seva vida, tocant el djembé en grups locals de percussió i dansa. Però quan el seu germà gran li va descobrir el clàssic àlbum de Public Enemy ‘It Takes A Nation of Millions to Hold Us Back’ va marcar un punt d’inflexió en la seva vida i començà a escriure algunes lletres pròpies.

El 2001 es trasllada a EEUU a estudiar a la Universitat de Kent i publica algunes mixtapes sense gaire repercussió. Un cop es muda a Nova York, la meca del hip hop, decideix perseguir el seu somni de convertir-se en un artista de rap i publica els seus primers àlbums sense l’ajuda d’una discogràfica important, fins que crea el seu propi segell Embassy MVMT.

Blitz The Ambassador porta el hip hop a un altre nivell, connectant els seus dos mons: el rap nord-americà i les tradicions musicals africanes. Crea així noves sonoritats plenes de líriques polítiques i conscients. Fins ara ha publicat quatre àlbums d’estudi: Stereotype (2009), Native Sun (2011), Afropolitan Dreams (2014), i Diasporadical (2016) i ha portat el seu potent directe als festivals més importants del món.

També destaca per la seva faceta de cineasta, amb la realització de diversos curts com ‘Native Sun’ o ‘Diasporadical Trilogia’, premiats al BAM New Voices in Black Cinema i és a punt d’estrenar el llargmetratge ‘The Burial of Kojo’.

COELY (BÈLGICA)
Dimecres 31 octubre, 21h (Fabra i Coats)

Coely va començar la seva carrera amb només 17 anys després que algú l’escoltés cantar a un centre juvenil d’Amberes, Bèlgica. Encara anava a l’escola quan va signar un contracte amb la discogràfica independent Beatville. El seu primer tema ‘Ain’t Chasing Pavements’, publicat el 2012, va rebre una bona difusió a les emissores de ràdio nacionals, cridant l’atenció de diversos mitjans fins a llançar el seu primer EP ‘”RAAH The Soulful Yeah” l’any 2013. Els singles ‘All I Do’ i ‘My Tomorrow’ la van portar als principals escenaris del seu país acompanyada de Dj Ephonk i el raper DVTCH NORRIS.

Impossible encasellar Coely en un sol gènere i així ho ha demostrat en el seu primer àlbum de debut ‘Different Waters (2017) amb temes tan potents com ‘Don’t Care’, ‘No Way’ o ‘Celebrate’. Una barreja de hip hop fresc, R & B, potents rimes, soul elegant, notes electròniques, una tona d’actitud i el talent per combinar-ho tot en un enèrgic directe amb banda que farà ballar tothom.

SISTER NANCY & LEGAL SHOT (JAM/NY/FR)
8 hours reggae run
Dissabte 27 octubre, 18h (Ateneu Popular Nou Barris)

És un plaer tenir per primera vegada a Catalunya una de les veus més influents del panorama reggae internacional, una autèntica llegenda viva d’aquesta cultura i responsable de hits tan imprescindibles com ‘Bam Bam’‘One Two’ o ‘Transport Connection’.Sister “Muma” Nancy arriba al Say It Loud acompanyada pel veterà col·lectiu francès Legal Shot i la seva creixent maleta de dubplates i big tunes en un set que promet ser inoblidable.

Say It Loud entén la cultura com a un fet intrínsec a totes les persones i les comunitats, sovint relegat a un segon terme o concebut només com a un element accessori. El projecte vol posar la cultura al bell mig del quadre i vol reivindicar el paper que l’art té com a vertebrador de les comunitats i de les idees transformadores. Per aquesta raó la proposta no es limita només a una sèrie de concerts, si no que s’amplia amb les xerrades, les exposicions, els tallers o les projeccions, per mostrar així tota la riquesa i la influència de la música i la cultura afroamericana en una ciutat mediterrània del segle XXI.

Amb la voluntat de teixir aliances i reforçar la concepció no comercial de la cultura, el Say It Loud prioritza el treball amb espais públics gestionats pels propis veïns. És el cas de la Farinera al Clot, l’Ateneu Popular a Nou Barris o L’Harmonia a Sant Andreu. El festival aposta per aquest model de fer cultura i fer ciutat, posicionant-se com a vincle entre els diferents projectes veïnals, amb l’objectiu de mostrar que es poden crear propostes des de la mateixa base, que no hagin de passar necessàriament pel sector privat, ja sigui via patrocinis o via sales.

03208ebf-ed90-4227-841c-2fbcae197d69

SAY IT LOUD 2018
del 18 al 31 d’octubre
DIVERSOS ESPAIS – BARCELONA

La Farinera del Clot
Ateneu Popular 9 Barris
Fàbrica de Creació Fabra i Coats
Ateneu l’Harmonia
Llibreria Pebre Negre

Cinemes Girona

www.sayitloud.cat