SECO 2018 III FESTIVAL ITINERANT DE MÚSICA I ARTS ESCÈNIQUES DE POBLE SEC Del 12 al 15 d’abril

SECO 2018
III FESTIVAL ITINERANT DE MÚSICA I ARTS ESCÈNIQUES DE POBLE SEC 

Del 12 al 15 d’abril 

Poble-sec (Sants-Montjuïc, Barcelona)
El festival SECO 2018 reuneix al Poble-sec bandes i artistes locals i internacionals amb la complicitat del teixit social i cultural del barri
SECO 2018 desplega un potent programa de concerts, arts escèniques, cinema amb música en viu, gastronomia i arts visuals del 12 al 15 d’abril al barri barceloní del Poble-sec.

La tercera edició del festival consolida el seu caràcter comunitari, involucrant associacions i entitats ciutadanes i ampliant les col·laboracions amb les sales de concerts, galeries i agents culturals locals.

Els jardins de les Tres Xemeneies s’erigeixen com a eix festiu i acullen la celebració d’un dinar popular el diumenge 15 amb actuacions en viu de música i dansa.

El festival SECO és una iniciativa d’Ojoquenosven, un col·lectiu gestat al barri amb la vocació de dinamitzar-lo promovent els artistes locals i convidant-ne d’internacionals per gaudir-ne de forma col·lectiva i en família.

La tercera edició de SECO – FESTIVAL ITINERANT DE MÚSICA I ARTS ESCÈNIQUES DE POBLE SEC renova els vincles amb les sales amigues del barri i amplia espais de programació, amb els jardins de les Tres Xemeneies com a eix festiu. Aquesta celebració artística convoca ciutadans i agents culturals per viure de forma col·lectiva i familiar el treball de creadors locals i internacionals.

Els jardins de les Tres Xemeneies són l’escenari d’una intensa jornada musical, diumenge 15, amb actuacions de bandes internacionals com FASENUOVA (Astúries), KINEMATIK (Beirut) iFILASTINE & NOVA (Malàsia/EUA) i de formacions vinculades al barri com COCANHA (França),KOU KERI KOU (Barcelona), LUISTOFELES (Xile/Barcelona) i TILL APRIL (Barcelona).

La Sala Upload se suma aquest any al projecte i acull els cap de cartell del festival, mentre que els espais d’art CatascopioTinta Invisible i Porta Roja renoven la seva implicació i exposen les tres iniciatives d’arts visuals que donen el tret de sortida del festival, dijous 12.

SECO · un festival obert, creatiu i independent

El festival SECO convoca artistes de diverses procedències, estils i sensibilitats per que participin d’un mateix programa d’activitats. La programació es desplega pel barri durant quatre dies.

Dijous 12
El festival s’inaugura amb l’exposició col·lectiva CROMA, una convocatòria oberta que dóna com a resultat una mostra d’arts visuals en tres espais artístics del Poble-sec: Tinta InvisibleCatascopio i Porta Roja.

Divendres 13
La Sala Upload s’estrena com a escenari del festival amb les actuacions de FASENUOVA (industrial), FILASTINE & NOVA (electrònica), KINEMATIK (rock progressiu), LA MINOR (balcànica/Rússia), VERNON SULLIVAN (dark techno/Barcelona) i EMBOLO (hip hop/Tarragona).

Dissabte 14
Els concerts continuen a Porta Roja, espai escollit per a l’actuació de KOU KERI KOU; a Jam Circus, la sala que veurà renovada la participació de LUISTOFOLES; i a l’Espai Pedreres, on es viurà l’experiència musical flamenca de MARIA JOSÉ GONZÁLEZ. Les projeccions de cinema amb música en viu tindran lloc a la Sala Nook, membre fidel i destacat de la xarxa de sales amigues del festival SECO.

Diumenge 15
És el torn de la gran festa popular als jardins de les Tres Xemeneies del Poble-sec. La tercera edició aposta per aquest espai urbà com a node comunitari amb una jornada d’activitats que crida a la participació de tothom, amb especial atenció al públic familiar. S’hi farà un dinar popular i a l’escenari hi pujaran l’argentí MARTIN BRUHN (Dj Set Criollo), COCANHA i TILL APRIL. Les companyies barcelonines LOS MOÑEKOS i CIA MOVEO seran les encarregades de sumar-hi els seus espectacles de dansa per a tots els públics. I, finalment, els també barcelonins COLECTIVO LA GUAPAhi faran la seva aportació amb actuacions de BORIS MICHAEL, LAS TOPE DRAMÁTICAS, PERROS CON TRAJE, HERMANOS PURPURINA i PÉTALOS.

SECO 2018 ·  tercera edició impulsant art i comunitat

El col·lectiu Ojoquenosven va néixer al barri barceloní del Poble-sec amb la finalitat d’idear, coordinar i gestionar esdeveniments culturals fora dels circuits institucionals. Partint d’una base oberta i creativa, Ojoquenosven fa ús del dret inalienable de reunió ciutadana a través d’aquest festival que construeixen com a plataforma de promoció del treball de músics i artistes. El seu programa independent d’activitats vol ser inclusiu i està pensat per que el puguin viure i disfrutar ciutadans de totes les edats.

CROMA · la varietat cromàtica com a lema de fons

La llibertat i l’autonomia a l’hora de programar els continguts del festival SECO és la bandera dels seus organitzadors. En base a aquesta filosofia, cada edició té un lema que engloba la proposta artística i gràfica del festival.

Per aquest 2018, el col·lectiu que dissenya SECO s’ha fixat en les possibilitats del CROMA, una tècnica audiovisual que permet incrustar qualsevol escena a sobre d’un fons habitualment verd. Aquesta tècnica utilitzada en televisió, cinema i fotografia és enguany la inspiració del festival que vol fer possible una escena de fons rica i variada amb el ventall cromàtic com a metàfora de la riquesa creativa i les possibilitats artístiques.

Imatge Jordi Gual
SECO 2018 
III FESTIVAL ITINERANT DE MÚSICA I ARTS ESCÈNIQUES DE POBLE SEC

Del 12 al 15 d’abril 2018
Poble-sec (Sants-Montjuïc, Barcelona)

Venda d’entrades al web:
Seco 2018

 

c24955cb-44e7-4de2-8333-d0cc07569663