Silvia Marsó protagonitzará Yerma, dirigida per Miquel Narros, al Teatre Tívoli de Barcelona DEL 5 DE FEBRER AL 2 DE MARÇ

448

• La coproducció del Centro Dramático Nacional i Prod. Faraute compta amb música de Enrique Morente

• L’opressió de la dona, la llibertat i el desig són alguns dels temes que reflecteix la tragèdia lorquiana

• El clàssic de Lorca aterra a Barcelona després d’una temporada d’èxit al Teatro María Guerrero de Madrid

• El 2014 es compleixen 70 anys de l’estrena del muntatge (1934) i 80 de la seva creació (1924)
Barcelona, gener 2014 · L’actriu Silvia Marsó encapçala el repartiment de Yerma en el muntatge dirigit per Miguel Narros que s’estrenarà el 5 de febrer al Teatre Tívoli de Barcelona. La coproducció del Centro Dram ático Nacional i Producciones Faraute recupera el clàssic lorquià sobre l’opressió de la dona, la maternitat frustrada, el desig i la llibertat amb una de les grans tragèdies de la hist ria del teatre i tractant temes plenament vigents. Ho fa en
un any especialment significatiu, ja que el 2014 es compleixen 70 anys de l’estrena del muntatge (1934), interpretat per Margarida Xirgu, i 80 de la seva creació (1924).

L’obra està dividida en tres actes de dos quadres cadascun, l’acció es desenvolupa en un ambient rural i té com a protagonista a Yerma, una camperola que se sent frustrada per no poder concebre fills amb Juan, un home amb el qual es va casar anys enrere com a conseqüència d’un matrimoni pactat per conveniència i no per derivacions de l’amor. Un conflicte universal al ritme de la música del mestre Enrique Morente, feta expressament per a aquesta obra, i emmarcat en un entorn escenogràfic tel·lúric i simb lic, que signa Mónica Boromello.

Narros assenyala que la Yerma d’aquest muntatge suposa «una volta al principi, a la Yerma més nua, a l’essència de l’obra: el drama d’una dona que creu que ha nascut fèrtil i no aconsegueix ser mare. I també el drama de la terra en la qual viu: l’Andalusia més àrida, malament repartida i malament conreada, que ha de suportar llargs períodes de sequera».
L’elenc a les ordres de Miguel Narros està encapçalat per Silvia Marsó, Pep Molina, Chema León i Roser Pujol, i inclou onze actors més.