S’inaugura a Barcelona l’exposició ‘Pirates, els lladres de la mar’ dijous 5 de maig

S’inaugura a Barcelona l’exposició
‘Pirates, els lladres de la mar’

Un viatge en el temps a través de la història de la pirateria

De manera cronològica, es narren les principals fites dels pirates en quatre grans àrees històriques

Un total de 36 vitrines amb 95 objectes arqueològics originals de diferents èpoques

L’exposició romandrà a la cúpula de Las Arenas fins al 25 d’agost

El dijous 5 de maig s’inaugura a Barcelona ‘Pirates, els lladres de la mar’, una experiència que endinsa al visitant en un viatge en el temps a través de la història de la pirateria, des de la Grècia clàssica fins als pirates del mar del Carib. De manera cronològica, es narren les principals fites dels pirates en quatre grans àmbits històrics: món clàssic, l’Edat Mitjana (els vikings), barbarescos i pirates al Carib.

En cadascuna d’aquestes àrees, grans caixes de llum transporten al visitant al passat, a través d’un total de 36 vitrines amb 95 objectes arqueològics originals de cada època relacionats amb el món de la pirateria, molts recuperats d’excavacions arqueològiques subaquàtiques o provinents de col·leccions particulars i antiquaris. A més, mostra reproduccions de peces, més de 40 maquetes, rèpliques i elements ficticis, recursos audiovisuals i dues escenografies.

Al llarg d’aquesta exposició itinerant, de prop de 1.500 metres quadrats de superfície, apareixen unes projeccions hologràfiques dels protagonistes de cada època, que interactuaran amb els visitants. La història, els seus costums, una exposició real de les seves armes, objectes i una galeria dels pirates més famosos de la història.

El disseny i la infografia s’han cuidat al màxim, oferint al visitant una informació precisa aportada per àudio guies durant tot el recorregut, submergint al públic en una experiència sensorial. La informació es completa amb la incorporació d’uns codis QR que els visitants podran descarregar-se en els seus smartphones.

“Cap altra exposició al món concentra tal quantitat d’objectes originals relacionats amb la història de la pirateria”, declara Francisco Molina, comissari de l’exposició. La mostra romandrà a la cúpula de Las Arenas, a Barcelona, de dilluns a diumenge fins al 25 d’agost. www.pirataslaexposicion.com
page1image37669120 page1image37668928page1image37668736 page1image37670848 page1image37671424page1image37671808 page1image37671616page1image37672000