Talents emergents i consolidats al 4t Jazz Festival L’Estartit – Costa Brava (del 14 de juliol al 12 d’agost)

Talents emergents i consolidats al
4t Jazz Festival L’Estartit – Costa Brava

El festival se celebra del 14 de juliol al 12 d’agost al Passeig Marítim, a les platges de l’Estartit

 b16ee972-0ea7-11e5-8df8-0050569a455d_logo_-reduit

7a 4a edició del Festival Jazz l’Estartit, que se celebra del 14 de juliol al 12 d’agost, proposa enguany fins una quinzena de concerts d’artistes emergents i consolidats, tant catalans com internacionals, i de gèneres diversos, que ompliran espais emblemàtics del municipi costaner: des de l’escenari principal de la Llevantina, al racó del Molinet, les seves platges i el village del Club Nàutic.

«La cita d’enguany es defineix específicament per aquest talent aventurer de cadascun dels seus protagonistes, tant si tendeixen a mirar a l’ahir o al demà», ha afirmat Montse Faura, directora artística del Festival, durant la presentació del programa, que ha tingut lloc avui a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

La progmació ofical compta amb 7 concerts. Amb un repertori ancorat en la força i la nuesa formal del blues, el nom de “King” Solomon Hick (14 de juliol) ja il·lumina els millors festivals de blues de tot el planeta. La seva tècnica és tan impressionant que fins i tot l’han anomenat East Montgomery, en referència al mestre Wes Montgomery. Una altra artista que camina de pressa i amb fermesa és Kandace Springs (21 de juliol). Aquesta jove cantant, pianista i compositora de Nashville, que amb la seva barreja de soul i R&B va captivar Prince, ens presentarà el seu primer disc Soul eyes, del segell discogràfic Blue Note.

Una menció especial mereix l’actuació de la cantant nord-americana d’ànima francesaMadeleine Peyroux (15 de juliol), que arrossega una llegenda de misteri i que torna als escenaris amb un treball d’himnes profans. La seva visita serà, sens dubte, un dels esdeveniments de la temporada jazzística a la Costa Brava.

Un altre dels puntals creatius d’aquesta cita és el pianista Marco Mezquida, que amb el seu trio presentarà el seu treball MAP (5 d’agost) premi Enderrock 2017 al millor disc de jazz. Continuarà la vetllada el britànic Ray Gelato (5 d’agost) un dels pocs músics que ha aconseguit que el jazz adquireixi una capacitat comunicativa i festiva.

El festival tancarà amb un doble concert. El jove trompetista cubà Carlos Sarduy(12 d’agost), que s’ha guanyat el respecte de públic i crítica amb el seu estil entre el bebop i la música afrocubana, i un grup de mestres del jazz-flamenc: el trio del baixista Carles Benavent i el saxofonista Jorge Pardo s’uneixen al multi premiat trompetista i compositor Raynald Colom en un excepcional quintet per cloure l’edició d’enguany amb una memorable vetllada de jazz fusió (12 d’agost).

Una programació que es completarà amb el cicle «Jazz en Banyador» i els concerts del Fringe (del 27 al 30 de juliol). Per segon any consecutiu i amb la col·laboració de l’Oficina de Turisme, durant el Jazz L’Estartit, s’oferiran quatre concerts gratuïts dins el «Jazz en Banyador» en diferents emplaçaments de la platja. Són: Equinox Trio (7 de juliol), Marian Barahona & Kike Angulo (21 de juliol), Paula Grande (4 d’agost) i Funk me! (11 d’agost).