TAO DANCE THEATER4 i 5 (del 7 al 9 d´octubre) Mercat de les Flors

 

del 7 al 9 d’octubre

TAO-DANCE-THEATRE-790x4902

 

 

 

 

 

TAO DANCE THEATER4 i 5

es de la seva fundació el 2008, TAO Dance Theater ha revolucionat el panorama de la dansa a la Xina. Creada i dirigida per Tao Ye el 2008, la companyia ha actuat en els més importants teatres i festivals d’arreu del món. Presentem dues obres numerades d’una llarga sèrie en la qual el coreògraf Tao Ye segueix els seus experiments minimalistes: l’exploració del cos humà com a element visual desproveït de narració o de representació.

A la peça 4, quatre persones naveguen tant espais interns com externs en constant moviment sincronitzat. En aquesta coreografia els cossos semblen buscar-se els uns als altres mentre estan sent separats per una força invisible però consistent. A 5, contràriament, alguna cosa intangent manté els cossos junts en una massa indistingible, calidoscòpica. Ambdues peces estan acompanyades per la música del compositor indie – folk-rock xinès Xiao He.

El coreògraf Tao Ye no titula les seves obres, si no que les numera perque creu que la dansa no pot resumir-se en poques paraules. A més, un títol crea una expectació que dificulta la imaginació i una mirada imparcial per part de l’espectador. Un símbol, com un número, deixa al públic lliure de veure l’obra amb la ment oberta. Després d’haver col·laborat amb artistes xinesos principals de teatre, música, cinema, arts visuals i instal·lació, TAO Dance Theater ha treballat arreu del món, des del Lincoln Center de Nova York fins l’Òpera de Sydney, i du a terme una funció continua en l’ensenyament de la dansa a la Xina. Des de 2012 és artista emergent associat del Sadler’s Wells, referent de la dansa a Londres.

4
Coreografía Tao Ye / Música Xiao He / Disseny llums Ma Yue, Tao Ye / Vestuari Tao Ye, Li Min / Sponsor Gdansk Festival, Polònia / Estrena Gdansk Festival, Polònia 2012
5
Coreografia Tao Ye / Música Xiao He / Disseny llums Ma Yue, Tao Ye / Vestuari Tao Ye, Duan Ni, Li Min / Estrena Julidans Festival, Àmsterdam 2013

#TaoDanceTheater #TaoYe