TEMPORADA ALTA A BUENOS AIRES 2014 Setmana catalana a Timbre 4 (del 2 al 9 de febrer )

TemporadaAlta02-01web   TEMPORADA ALTA A BUENOS AIRES 2014

Setmana catalana a Timbre 4 Del 2 al 9 de febrer

Sala Timbre 4

Buenos Aires, Argentina

SERGI LÓPEZ / JORGE PICÓ, IVAN MORALES / CIA PRISAMATA, LALI AYGUADÉ I MARIA COMA PROTAGONITZEN LA SEGONA EDICIÓ DE “TEMPORADA ALTA A BUENOS AIRES” QUE ES FARÀ DEL 2 AL 9 DE FEBRER  A LA SALA TIMBRE 4, AMB EL SUPORT DE L’INSTITUT RAMON LLULL. EL “SEGON TORNEIG DE DRAMATÚRGIA CATALANA-ARGENTINA” ENFRONTARÀ PERE RIERA I JORDI ORIOL AMB DRAMATURGS ARGENTINS.

Amb aquesta programació, Temporada Alta posa més èmfasi en la seva línia de col·laborar en la internacionalització de l’escena catalana i esdevenir un pont de contacte entre la dramatúrgia catalana i iberoamericana. Quatre produccions catalanes de teatre, dansa i música, i una nova  edició del Torneig de Dramatúrgia catalana-argentina conformen el programa de “Temporada Alta a Buenos Aires 2014 /

Setmana catalana a Timbre 4 ” que es portarà a terme en aquesta sala de la capital argentina del 2 al 9 de febrer. La programació segueix en la línia de col·laboració encetada l’any passat entre Temporada Alta i la sala Timbre 4, dirigida per l’autor i director Claudio Tolcachir, per acostar la producció teatral catalana al públic argentí, i amb la voluntat de convertir el Festival de tardor de Catalunya en una plataforma per a la internacionalització de la  dramatúrgia catalana.

 

La iniciativa compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull. Durant una setmana, a Timbre 4, s’hi podran veure tres espectacles: 30/40 Livingstone , de Sergi López i Jorge Picó, coproduït per Temporada Alta i estrenat a l’edició del 2011 del Festival, Sé de un lugar d’Ivan Morales i la companyia PrisaMata, i una doble proposta de dansa a càrrec de Lali Ayguadé, Portland + Incógnito .

 

A més, al Café Vinilo de la mateixa capital, es presentarà un concert de la cantant i pianista Maria Coma, que també ha actuat a la darrera edició de Temporada Alta, La setmana catalana es completarà amb la segona edició del Torneig de Dramatúrgia catalana-argentina que, en aquest cas, enfrontarà els autors catalans Pere Riera i Jordi Oriol, amb la dramaturga argentina Mariana Mazover i un equip format pels autors Melisa Hermida, Gonzalo Ruiz i Maxime Seugé. Igual que en el model català, el torneig se celebrarà per la fórmula d’eliminatòries i el guanyador s’escollirà per votació  popular. En tots els casos, els textos seran llegits per actors argentins.

 

L’any passat, el guanyador del torneig va ser Jordi Galceran amb el text El Crédito .

 

Temporada Alta i el teatre argentí Aquesta programació a Buenos Aires respon a la bona sintonia que existeix entre el teatre argentí i Temporada Alta que s’ha convertit en l’escenari de presentació de la major part de produccions de companyies argentines a Catalunya, a l’Estat Espanyol i,en molts casos, a Europa. Al Festival s’hi ha presentat, entre altres, Ricardo Bartís,  Javier Daulte, Daniel Veronese, Romina Paula, Mariano Pensotti o Claudio Tolcachir. La Setmana Catalana a Timbre 4 vol convertir-se en la via de tornada d’aquest fet, esdevenint un aparador de les produccions catalanes per al públic argentí i establir complicitats entre dramaturgs, companyies i directors de les dues bandes. Aquesta proposta està en la línia iniciada per Temporada Alta de convertir-se en pont de connexió entre europea i iberoamèrica.

PROGRAMACIÓ TEMPORADA ALTA A BUENOS AIRES

Del 2 al 9 de febrer de 2014

Iván Morales – Prisamata Sé de un lugar Timbre 4: Sala Boedo Divendres 7 de febrer, a les 18h i a les 22h Dissabte 8 de febrer, a les 18h i a les 22h

Segi López i Jorge Picó 30/40 Livingstone Timbre 4: Sala México Diumenge 2 de febrer, a les 21h Dilluns 3 de febrer, a les 21h

Lali Ayguadé Portland + Incógnito Timbre 4: Sala México Dimarts 4 febrer, a les 21h Dimecres 5 de febrer, a les 21h

II Torneig de dramatúrgia Timbre 4: Sala México Primera semifinal –

Dijous 6 de febrer, a les 21h Segona semifinal –

Divendres 7 de febrer, a les 21h Final –

Diumenge 9 de febrer, a les 19h Maria Coma Café Vinilo. Dissabte 8 de febrer, a les 21h

Més info: www.timbre4.com www.temporada-alta.net