TERRY GILLIAM I LA SEVA INNOVADORA VERSIÓ DE ‘BENVENUTO CELLINI’ ARRIBEN AL LICEU (del 8 al 19 de novembre)

TERRY GILLIAM I LA SEVA INNOVADORA VERSIÓ DE ‘BENVENUTO CELLINI’ ARRIBEN AL LICEU (del 8 al 19 de novembre)

L’òpera només s’ha representat un cop al Gran Teatre, durant 3 funcions el 1977

Zemanta Related Posts Thumbnail

 

 

 

 

 

 

Benvenuto Cellini d’Hector Berlioz es podrà veure per segona vegada en la història del Gran Teatre en una superproducció dirigida per Terry Gilliam, fundador de la mítica companyia britànica Monty Pyton. El mestre Josep Pons liderarà la part musical del muntatge on el cor és un engranatge bàsic per aquesta òpera que congrega pràcticament 100 persones sobre l’escenari -9 solistes, 6 nens, 13 acròbates i 70 coristes-. Benvenuto Cellini s’estrenarà el proper diumenge 8 de novembre i es podrà veure en 6 úniques funcions que s’allarguen fins el 19 del mateix mes.

Terry Gilliam, que també signa l’espectacular escenografia del muntatge, conjuntament amb Aaron Mardsen, s’acompanya de la nord-americana Leah Hausman per firmar aquesta direcció que ja s’ha pogut veure amb èxit a L’English National Opera de Londres i a la Nederlandse Opera d’Amsterdam, coproductors de l’espectacle conjuntament amb Teatro dell’Opera de Roma. Els tenors John Osborn i Adria Xhema són els encarregats a donar vida a l’escultor Cellini protagonista de l’òpera. Estaran acompanyats per Kathryn Lewek com a Teresa, Maurizio Muraro com a Balducci, Ashley Holland com a Fieramosca, Eric Halfvarson com a Papa Clemente VII i Annalisa Stroppa i Lidia Vinyes Curtis com a Ascanio.

Benvenuto Cellini és una òpera en dos actes amb llibret de León de Wailly i Auguste Barbier que es va poder veure per primera vegada el setembre de 1838 a l’òpera de París. Al Liceu només s’han pogut veure 3 representacions de la mateixa producció que es va estrenar el 1977, des de llavors aquesta òpera d’Hector Berlioz no ha tornat a veure la llum. L’òpera explica la història de l’escultor i orfebre italià Benvenuto Cellini i l’enfrontament amb Fieramosca, també escultor i promès de Teresa, enamorada de Cellini. El duel entre els escultors per un encàrrec papal i per l’amor de Teresa faran de l’òpera un gran espectacle intens i visual.