Thomas Richards, Carla Torrés Danés, Candela Antón, Imma Colomer i Isabel Rocatti, obren la temporada de la sala Dau al Sec

Thomas Richards, Carla Torrés Danés, Candela Antón, Imma Colomer i Isabel Rocatti obren la temporada de la sala Dau al SecLa nova sala del Poble Sec, dirigida per Mercè Managuerra, aposta per dinamitzar la reflexió i el diàleg, provocar l’agitació i teixir una xarxa de complicitats amb el barri 

Qüestió d’Honor, una obra sobre la infuència del patriarcat en els joves, obre la temporada sota la direcció de Carla Torrés Danés

Imma Colomer dirigirà a Isabel Rocatti a la lectura dramatitzada de la tragicomèdia Tanzània

L’èxit El Mercader de Venècia, de la Companyia Dau al Sec, torna a la Sala Versus Glories 
Dau al Sec Arts Escèniques, la sala teatral que va iniciar la seva activitat ara fa un any, estrena nova temporada. L’equipament del Poble Sec, que compta amb la direcció artística de Mercè Managuerra, presenta part d’una segona temporada plena de nous reptes.

La programació proposa dinamitzar la reflexió, i el diàleg, provocar l’agitació, i teixir una xarxa de complicitats amb el barri. «Tenim la ferma convicció que les arts escèniques poden contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones i facilitar un microclima d’empara càlid i fèrt il, que propiciï la interacc ió social«, comenta Managuerra.

La sala Dau al Sec Arts Escèniques seguirà apostant per l’exhibició de creacions de petit format en una combinació eclèctica d’espectacles, laboratoris i ​esdeveniments dins l’àmbit de la cultura escènica.Qüestió d’honor, l’aposta per joves companyiesEl projecte, liderat per Managuerra, aposta per obrir les seves portes a joves companyies per tal que puguin fer residències per poder dur a terme aquells projectes més sensibles i compromesos amb la realitat actual.La primera residència va començar el passat juliol i s’estrenarà aquest mes sota la direcció de Carla Torrés Danés​Qüestió d’Honor, de Lutz Hübner, és un text que s’apropa a la realitat de les noves generacions i que planteja els conflictes d’integració que es donen en les situacions més marginals.

Dates: Del 21 de novembre a l’1 de desembre. Obra interpretadaper Albert RoigCandela Antón, Carla Abulí, Pol Forment i Raül FerréCicle de lectures dramatitzadesDau al Sec Arts Escèniques oferirà un cicle de ​lectures dramatitzades, que organitza en col.laboració amb AADPC​. Després de l’èxit de la primera sessió a l’octubre, el dia 2 de desembre serà el torn de Tanzània, una tragicomèdia que parla sobre tot allò que volem fer i de les traves que la nostra consciència ens posa.

Imma Colomer serà l’encarragada de dirigir a Isabel Rocatti i Sara Schkot.Thomas Richards a Dau al SecThomas Richards, ànima del prestigiós WorkCenter of Jerzy Grotowski & Thomas Richards, presentarà de l’11 al 15 al desembre dos espectacles: The underground: Response to Dostoyevsky, una batalla narrativa de comèdia grotesca; i Cants de Tradició, una sessió de treball oberta, impartida pel propi Richards a membres de la companyia, que utilitza la tradició dels cants per treballar l’interioritat de les persones.Laboratoris teatrals i cursosUna altra gran aposta de la sala seran els laboratoris teatrals destinats a professionals on els actors podràn aprofundir en el seu ofici. ​

En aquest àmbit, Thomas Richards i els membre de la seva companyia oferiran, els dies 4 i 5 de desembre al Dau al Sec i del 6 al 8 de desembre a l’Institut del Teatre, un workshop de cinc dies anomenat L’actor/creador. Richards conduirà aquest taller dirigit a actors i directors amb el que vol desenterrar els potencials creatius de cada participant. Aquesta acció compta amb el suport i organització de la FUNDACIÓ AISGE. 

Una altra novetat serà el curs que tindrà lloc al llarg de tota la temporada sobre Teatre i Pensament: El món en la mirada de Shakespeare​, impartit pel doctor en filosofia Jordi Feixas. Una invitació a pensar-nos i a comprendre’ns millor i reflexionar sobre el món on voldríem viure.Interacció amb el barriLa interacció amb el barri és cada vegada més estreta. Les entitats socials i culturals properes ens ofereixen una possibilitat d’apropar les arts escèniques als seus col·lectius. És per aquest motiu que Dau al Sec ha programat, des de juliol passat, diverses activitats com un taller de cinema per a nens i nenes, o un assaig obert d’​El Mercader de Venècia per a la gent gran.

I el pròxim 23 de novembre s’oferirà un Taller de Hip Hop amb el programa 

Median T La Danza destinat als més joves.

Aquestes són les primeres d’una llarga llista d’iniciatives de col·laboració, totes de caràcter gratuït, amb els veïns i veïnes del Barri del Poble Sec.
El Mercader de Venècia torna a la Sala Versus Glòries
Del 7 de novembre a l’1 de desembre
El Mercader de Venècia produïda per la Companyia Dau al Sec torna a la cartellera, després sorprendre a públic i crítica la temporada passada, sota la direcció de Konrad Zschiedrich i Mingo Ràfols, traducció de Miquel Desclot i amb un repartiment format per Sílvia FornsMercè Managuerra, Damià Plensa Àlvar Triay

La companyia dedica aquesta segona temporada a Konrad Zschiedrich, encarregat de la direcció i adaptació del text d’El Mercader de Venècia, i que malauradament va morir aquest agost passat: «Gràcies a ell i a la seva intel·ligència dramatúrgica podem tenir aquesta magnífica versió entre mans i hem pogut tirar endavant aquest projecte«, comenta Mercè Managuerra.

La mateixa actriu va rebre aquest passat juliol el Premi Margarida Xirgu per la seva interpretació, en aquesta obra, del personatge de Shylock. El jurat va valorar la seva interpretació “sense grans artificis” i també va voler reconèixer la tasca de Managuerra com a productora i incansable impulsora de projectes com la fundació del Teatre Akadèmia, del qual també en va ser directora, o del nou espai Dau al Sec.

El Mercader de Venècia és el primer dels projectes d’aquesta companyia, que continua treballant per tirar endavant noves produccions pròpies que es podran conèixer al llarg d’aquesta temporada.
PROGRAMACIÓ de NOVEMBRE -El món en la mirada de Shakespear Dau al Sec Arts Escèniques
Inici: 11 de novembre
CursUna invitació a pensar-nos i a comprendre’ns millor. Amb Shakespeare reflexionarem sobre un món que es fa gran, on les comunitats van esdevenint més complexes, amb la presència de persones amb idees profundament diferents sobre la vida.

Impartit pel doctor en filosofia, professor i col·laborador de La Vanguardia, Jordi FeixasQüestió d’honorDau al Sec Arts Escèniques
Del 21 de novembre a l’1 de desembre
EspectacleFins on som capaços d’arribar per defensar el nostre honor, allò que ens fa merèixer el respecte i l’amor propi i dels altres? Quin impacte directe té el llegat del patriarcat en els joves i en les seves interaccions? I finalment, el poder de la història i el context sociopolític poden ser detonants en les nostres accions o impulsos?

Una obra de Lutz Hübner, dirigida per Carla Torrés Danés. Interpretada per Albert RoigCandela AntónCarla AbulíPol Forment i Raül Ferré.Median T La DanzaDau al Sec Arts Escèniques
El 23 de novembre
Taller de Hip Hop per a jovesDau al Sec Arts Escèniques vol treballar per oferir activitats culturals de qualitat a la gent del barri. Aquesta vegada amb vosta posada en els més joves, s’ha programat un taller de dues hores de mediació artística a través de les danses urbanes.

El taller Median T la Danza és una iniciativa innovadora de mediació educativa a partir d’estratègies artístiques. Prenent l’art com a motor, i particularment el moviment i l’expressió corporal, es treballen necessitats i inquietuds socioeducatives. Les dinàmiques desenvolupades representen un autèntic espai i moment per a l’aprenentatge significatiu, des del diàleg i la reflexió compartida. La perspectiva de la pedagogia de la dansa, en aquest sentit, queda orientada a la millora de la relació entre cos, emocions i consciència personal i social, des d’una mirada global i comuna que contribueix a l’ autoconeixement i empoderament dels i les participants.

El taller serà impartit per Sandra Jurado, pedagoga i ballarina i coordinadora del programa Median T la Danza.Tota la informació sobre la sala, programació i activitats a:
daualsecartsesceniques.cat