ActividadesActualidadMúsica

TORNA EL FESTIVAL MOZART NITS D’ESTIU, LA CITA ESTIUENCA DE L’OBC AMB MOZART 29 de juny i continua el 5 i 6 de juliolLa tercera edició arrenca aquest dijous 29 de juny amb el violoncel·lista Nicolas Altstaedt com a artista convidat, i continua el 5 i 6 de juliol amb la presència destacada de la soprano Serena Saénz i el director Trevor Pinnock
 
El programa d’aquesta edició inclourà obres del gran músic austríac com Idomeneo o el seu monumental Rèquiem

 El Festival Mozart Nits d’Estiu torna de nou aquest estiu, un cop acabada la programació estable de L’Auditori. La que s’ha convertit amb la cita estiuenca de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)amb Mozart, proposa enguany dos concerts amb destacats intèrprets mozartians al voltant d’una programació que inclou, a més de Mozart, músiques de compositors de la seva època o afins.

Així doncs, la tercera edició del festival començarà el proper dijous 29 de juny amb un concert de l’OBC amb el violoncel·lista franco-alemany Nicolas Altstaedt,que també n’assumirà la direcció. El concert arrencarà amb l’obertura i una selecció de l’òpera Idomeneo, de Wolfgang Amadeus Mozart, que va marcar un punt d’inflexió en la seva producció operística. Seguirà amb el primer concert per a violoncel de Franz Joseph Haydn, un dels més cèlebres que s’han escrit per a aquest instrument i peça clau per a molts intèrprets, i amb l’estrena nacional de Carlo, una peça simfònica per a orquestra de cordes i sampler del compositor contemporani australià Brett Dean, que parteix d’una relectura creativa de la música i de la vida de Carlo Gesualdo, el gran madrigalista del Renaixement. El concert acabarà amb la Inacabada, l’obra simfònica més popular deFranz Schubert, una fita en la història del gènere capaç de trencar els motlles clàssics.La segona cita del Festival Mozart: 5 i 6 de juliol

El Festival Mozart Nits d’Estiu oferirà un segon concert el dimecres i dijous 5 i 6 de juliol, amb un repertori dedicat exclusivament a Mozart. En aquesta ocasió, l’OBC compartirà escenari amb L’Ensemble O Vos Omnes i la presència destacada de la soprano espanyola Serena Saénz i el director britànic Trevor Pinnock.

Un concert molt especial perquè, a més de la cèlebre Simfonia n. 40 i el breu motet Ave verum corpus, el repertori inclourà la llegendària Missa de Rèquiem, la culminació de l’etapa dedicada a la música religiosa de Mozart. Truncada per la prematura mort del compositor durant el seu procés de creació i veritable document autobiogràfic, aquesta obra va més enllà del tractament de la mort i del Judici Diví. Mozart genera una acció dramàtica capaç de renovar el gènere sacre, on l’expressió vocal sobresurt per il·luminar una experiència desbordant. Les tres cites tindran lloc a les 19:00 h a la Sala Pau Casals de L’Auditori i s’ha posat a disposició un abonament per assistir als dos concerts per un preu reduït de 56 € (preu per concert 35 €).