Torna el Photogenic Festival a Barcelona, del 5 al 19 de Març 2020

Torna el Photogenic Festival amb noves dates i repetint format del “All day”, a la seva cinquena edició

·         L’ Associació Sobreàtic promou aquest festival a la seva cinquena ediciópromovent el valor del nou talent i els fotògrafs emergents així com potenciant els petits comerços singulars de la ciutat.

·         Aquest any, com a l’anterior edició, el festival repeteix format i centra totes les activitats a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, en un sol dia anomenat “All Day Photogenic”, el 14 de Març.

·         Del 5 al 19 de març es podrà gaudir de la ruta expositiva amb 20 projectes de fotògrafs emergents a 20 comerços singulars distribuïts entre el districte de Gràcia i el de Ciutat Vella.

·         “De l’ombra a la llum”, l’exposició del 10 al 25 de març amb col·laboració amb la Fundació Setba, que utilitza la fotografia com a eina per treballar l’empoderament i la millora de l’autoestima de les dones que han patit violència masclista.

Dijous 12 de febrer, 2020. Photogenic Festival presenta la seva cinquena edició amb un canvi de dates, grans col·laboracions i activitats per a tota classe de públic, sota la imatge de cartell del fotògraf Francesc Català-Roca, un referent en el món de la fotografía, cedida pel COAC.

En aquesta edició el nombre d’exposicions es redueix a 20 per tal de focalitzar esforços i potenciar els fotògrafs participants i donar-li’s més veu als seus projectes, així com a potenciar l’afluència de públic. Aquests 20 projectes fotogràfics de diferents temàtiques es podran gaudir dins de comerços singulars distribuïdes entre els districtes de Gràcia i Ciutat Vella.

EXPOSICIÓ COL·LECTIVA “The Best of”

Les escoles Elisava, Grisart, Institut d’estudis fotogràfics i Seeway, presentaran els treballs dels seus millors alumnes en una exposició col·lectiva que es realitzarà al centre comercial Les Arenas.

EXPOSICIÓ PROJECTE SOCIAL “De l’ombra a la llum”

En col·laboració amb la Fundació Setba, del 10 al 25 de Març, es presentaran 10 fotografies distribuïdes en diferents punts de la via pública del districte de Ciutat Vella, on es mostraran retrats elaborats per la fotògrafa Marta Fàbregas, a dones que han patit violència de gènere. Aquest projecte, va lligat al taller de fotografia i paraula “De l’Ombra a la Llum” que organitza cada any la Fundació Setba, adreçat a dones que han patit maltractaments, treballant l’empoderament i la millora de l’autoestima a través de la fotografia. Totes les fotografíes que s’exposen, mostraran al públic aquesta xacra social, per trencar estereotips i donar veu a aquest problema que pateix dones de tota mena arreu del món.

ALL DAY PHOTOGENIC

Després de l’èxit de l’edició anterior, el festival aposta per seguir amb el “All Day Photogenic”, unificant totes les activitats paral·leles a la ruta expositiva, en un mateix dia i espai.

El “All Day Photogenic” és  una jornada de 10 hores non-stop en la qual tots els assistents podran gaudir de conferències, tallers, masterclass, demostracions, debats, foodtrucks i moltes sorpreses més a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm el dissabte 14 de març. Manuel OutumuroPilar AymerichTanit Plana i Xavi Bou, son alguns dels noms que ens trobarem realitzant conferències i activitats durant tot el dia.

Aquestes són només algunes de les exposicions, activitats i novetats que el públic que s’acosti a Barcelona, podrà gaudir del 5 al 19 de Març. Tota la programació al complet està ja disponible al web del festival www.photogenicfestival.com .

Les entrades pel “All Day Photogenic”, surten a la venda el dilluns 17 de març al mateix web del festival.