Torna Hotel Tapa Tour, el festival d’alta cuina informal del 18 al 28 de maig
Del 18 al 28 de maig, més d’una vintena d’hotels emblemàtics de Barcelona exhibiran les seves millors gales gastronòmiques en format tapa.

Per a acostar la cuina dels restaurants d’hotel als ciutadans, Hotel Tapa Tour proposa un pla informal, assequible i molt desitjable.

D’hotel en hotel, i de tapa en tapa, el públic assistent podrà degustar fins a quatre propostes diferents de maridatges a concurs a cada establiment.

Destaca l’excel·lent selecció de caves i vins, pertanyents als millors cellers de les Denominacions d’Origen Cava i Ribera del Duero, respectivament.

Vivim una era gastro-hotelera en què la simbiosi entre hotels i restaurants és absoluta. Encara que cada vegada són més els establiments hotelers que converteixen la cuina d’autor en la seva principal carta de presentació, els restaurants d’hotel continuen sent els grans desconeguts. Serà per la por escènica que ens provoquen els porters uniformats i les portes giratòries?

Per a trencar el gel, Hotel Tapa Tour proposa un pla informal, assequible i molt desitjable: una ruta de tapes d’autor en entorns excepcionals plens d’art, història i disseny.

Del 18 al 28 de maig, un total de vint-i-dos hotels emblemàtics de Barcelona exhibiran les seves millors gales gastronòmiques, en format tapa, amb la intenció d’animar a locals i visitants a descobrir la cuina dels seus restaurants, jardins i terrasses. A cada hotel es podrà degustar fins a quatre propostes diferents de maridatges a concurs que, unides entre si, conformen un menú degustació en tota regla.

Per a obrir boca, una croqueta d’autor, servida amb una cervesa, el preu mitjà  serà de 8€. Per continuar, les dues propostes per concursar en el Premi Nacional “Tapa Alimentos de España”, una maridada amb vins de la D.O. Ribera del Duero i un altra harmonitzada amb espumosos de la D.O. Cava, el preu rondarà els 12€. Per a postres, un mos dolç acompanyat d’un còctel amb base de Cointreau, el preu estarà entorn dels 12€.

En el que a maridatges es refereix, cal destacar l’excel·lent i variada selecció de caves i vins, que acompanyaran a aquets tastets d’alta cuina informal. Es tracta d’ocasió única per a conèixer algunes de les grans referències de les Denominacions d’Origen Cava i Ribera del Duero, respectivament, ja que en cada establiment podrem tastar un cava i un vi diferent.

Per a gaudir d’aquesta experiència no serà necessària la reserva prèvia. Les propostes creades per a Hotel Tapa Tour estaran disponibles, del 18 al 28 de maig, dins de l’horari establert per cadascun dels hotels participants. El públic assistent podrà fer el tour al seu aire, dissenyant el seu propi itinerari, o seguir les rutes suggerides a la guia d’Hotel Tapa Tour, que conté tota la informació sobre hotels, tapes, horaris i preus. L’edició impresa estarà disponible en tots els hotels participants i la digital podrà descarregar-se a través de la pàgina web del festival.

Però això no és tot. Enguany, a més de poder recórrer Barcelona d’hotel en hotel i de tapa en tapa, Hotel Tapa Tour estrena la seva fórmula In-House”, una experiència inèdita que convida a conèixer els diferents espais gastronòmics que s’amaguen dins d’un hotel. Es tracta d’un tour en 4 e-tapes que, a manera de menú degustació itinerant, arrenca en el lobby per endinsar-se en bars, restaurants, jardins o terrasses (i, qui sap, si en algun espai secret). Hotel Tapa Tour “In-House” només estarà disponible en alguns hotels de cinc estrelles com l’ Hotel Arts, The Barcelona EDITION , Intercontinental Barcelona o Santos Porta Fira. Kimpton Vividora. El preu mitjà d’aquesta experiència, que sí que requereix reserva prèvia, estarà entorn dels 40€. Les reserves podran fer-se a través de la pàgina web d’Hotel Tapa Tour.

Hotel Tapa Tour és, sens dubte, l’excusa perfecta per a colar-se en la cuina dels grans hotels, alguns capitanejats per xefs amb estrelles Michelin com Paco Pérez (Enoteca Paco Pérez / Hotel Arts), Nandu Jubany (Solc / Majestic Hotel & Spa Barcelona), Victor Torres (Quirat / Intercontinental Barcelona), Rodrigo del Carrer (Virens / Almanac Barcelona) o Marc Gascons (Informal / Serras Barcelona).

En reconeixement a la labor de la restauració hotelera en la promoció del nostre patrimoni cultural i gastronòmic, Hotel Tapa Tour atorgarà els premis corresponents a cadascuna de les categories a concurs. Destaquen els Premis d’àmbit nacional “Tapa Alimentos d’España” i “Tapa Fusión Alimentos de España”, tots dos patrocinats pel Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación, i els Premis “Maridatge D.O. Ribera del Duero” i “Maridatge D.O. Cava”. En la categoria de premis especials destaca el Premi Cointreau a la “Millor Tapa Dolça” i el Premi del Público a la “Millor Experiència” d’Hotel Tapa Tour.

El lliurament dels premis especials tindrà lloc durant l’acte de clausura d’Hotel Tapa Tour Barcelona, que se celebrarà el dilluns 29 de maig a l’ hotel InterContinental Barcelona. Durant el mateix també es donaran a conèixer els noms dels dos finalistes que representaran a la ciutat comtal en l’IV Premi Nacional Tapa Alimentos de España, la Final dels quals es disputarà a Madrid a la fi d’enguany.

A l’edició barcelonina, li prendrà el relleu l’edició madrilenya, que se celebrarà del 14 al 24 de setembre en més d’una vintena d’hotels emblemàtics de la capital.

Hotel Tapa Tour és una iniciativa de Gormeet Club que, a Barcelona, compta amb el suport de Turisme Barcelona i MésQHotels (Gremi d’Hotels de Barcelona), entre altres entitats.

Més informació: www.hoteltapatour.com


LA CAMPANYA:

Sota el lema “Dime quién eres y te diré qué comes”, la campanya d’Hotel Tapa Tour 2023, defensa un model alimentari intel·ligent, respectuós amb l’origen dels aliments que mengem i la cultura gastronòmica del nostre territori. La campanya gràfica, desenvolupada per l’estudi barceloní Esiete, podrà veure’s a la ciutat de Barcelona a través de més de 60 pantalles del circuit Play Live! de Clear Channel, patrocinador del festival.


EL HOTELS:

5*/5* GL: Almanac Barcelona, Casa Sagnier, Cotton House Hotel, Hotel Arts Barcelona, InterContinental Barcelona, Kimpton Vividora Hotel, Majestic Hotel & Spa Barcelona, NH Collection Gran Hotel Calderón, Primero Primera, Renaissance Barcelona Hotel, Serras Barcelona, Sofitel Barcelona Skipper, The Barcelona EDITION, W Barcelona y Hotel Santos Porta Fira (L’Hospitalet de Llobregat). 
4*/4* S: Catalonia Barcelona Plaza, Catalonia Catedral, Hotel Negresco Princess, Hotel Pulitzer, Hotel Royal Passeig de Gracia, Melia Sarrià Barcelona y Seventy Barcelona.

EL TOUR:

1. MARÍTIM: Hotel Arts Barcelona, Sofitel Barcelona Skipper, Serras Barcelona, W Barcelona.
2. BORN/GÓTIC: The Barcelona EDITION, Catalonia Catedral, Kimpton Vividora Hotel, Hotel Pulitzer.
3. CENTRE: NH Collection Gran Hotel Calderón, Almanac Barcelona, Cotton House Hotel, Negresco Princess.
4. DRETA EIXAMPLE: Renaissance Barcelona Hotel, Majestic Hotel & Spa Barcelona, Royal Passeig de Gracia, Casa Sagnier, Seventy Barcelona.
5. SARRIÀ: Primero Primera, Meliá Sarriá.
6. MONTJUÏC/PL.ESPANYA: InterContinental Barcelona, Catalonia Barcelona Plaza.
7. HOSPITALET/FIRA: Santos Porta Fira.
PATROCINADORS I COL·LABORADORS: