Música

TORNA SERRAT GIRA 2018 MEDITERRANEO DA CAPO ( a partir del 22 d´abril)

SERRATNOTA.101746

TORNA SERRAT
GIRA 2018
MEDITERRANEO DA CAPO

Hi ha un vell proverbi català que resumeix l’epopeia d’Ulisses, laOdissea, en set paraules: Roda el món i torna al Born. Això equival a dir que és bo recórrer camins, creuar fronteres, conèixer altres mons i finalment tornar a casa amb el que han après en la travessia d’anada i tornada, com les onades.

Fa gairebé mig segle Serrat es va embarcar en un fràgil vaixell de paper a la recerca de nous horitzons i, com Ulisses, també es va topar amb cants de sirena, amb polifemos i ciclops, es va enamorar de belles nausicas i Circes, va descendir a l’hades, l’infern i, després d’haver sobreviscut a aventures i perills, torna avui a casa, potser més savi i convençut que abans.

D’aquí el títol de l’espectacle: MEDITERRANEO DA CAPO (*), amb el qual ha decidit desplegar veles per navegar de nou amb el seu disc Mediterráneo (1971) com l’eix al voltant del qual gira aquest concert amb el qual el cantautor català es fa a la mar.

En el viatge repassarem les 10 cançons d’aquell LP fonamental on joies com LucíaAquellas pequeñas cosasPueblo blanco,Barquito de papel i el mític «Mediterráneo» navegaran al costat d’el millor del seu amplíssim repertori i alguna sorpresa musical de nou encuny.

Transcorregut gairebé mig segle, Serrat torna al Mediterráneo que mai va abandonar. En temps de visats, fronteres i filats, l’artista ha tingut la feliç ocurrència de considerar que, a més de ciutadà del món, de català, espanyol i europeu, ho és sobretot del seu mar de cada dia, d’aquesta pàtria líquida que uneix , més que separa, continents, tradicions, creences, colors de pell i fins i tot homes i dones que neden en les seves platges, naveguen en els seus iots i naufraguen en les seves pasteres.

El jove Aristòtil ho va deixar molt clar que fa vint segles quan va dir: «Hi ha tres classes de persones: els morts, els vius i els que van per mar.» Serrat pertany a aquesta última estirp.

(*) DA CAPO, terme musical d’origen italià que significa tornar al principi

 

PRIMERES DATES CONFIRMADES

Entrades a la venda el dijous 1 de febrer jmserrat.com

22 ABRIL> ROQUETAS DE MAR> TEATRO AUDITORIO
6 MAIG> DONOSTIA> KURSAAL
12 MAIG > PARIS> L’OLYMPIA
19 MAIG > LOGROÑO> RIOJA FÓRUM
9 JUNY> PAMPLONA> BALUARTE
17 JUNY > SEVILLA> FIBES
21 JUNY > ZARAGOZA> SALA MOZART
26 JUNY > MADRID> (Informació pròximamente)
27 JUNY > MADRID> (Informació pròximament)
20 JULIOL> A CORUÑA> PALACIO DE LA ÓPERA
8 AGOST> STARLITE-MARBELLA
10 AGOST> JEREZ DE LA FRONTERA>TÍO PEPE FESTIVAL
16 SETEMBRE>BILBAO> PALACIO EUSKALDUNA
30 SETEMBRE >GRANADA> PALACIO DE CONGRESOS
18  DESEMBRE> BARCELONA> AUDITORI FÒRUM
19 DESEMBRE > BARCELONA> AUDITORI FÒRUM

VUELVE SERRAT
Gira 2018
MEDITERRANEO DA CAPO

Existe un viejo proverbio catalán que resume la epopeya de Ulises, la Odisea, en siete palabras: Roda el món i torna al Born(«Gira el mundo y vuelve al Borne”, uno de los principales y más antiguos mercados de abastos de Barcelona). Esto equivale a decir que es bueno recorrer caminos, cruzar fronteras, conocer otros mundos y finalmente regresar a casa con lo aprendido en la travesía de ida y vuelta, como las olas.
Hace casi medio siglo Serrat se embarcó en un frágil barquito de papel en busca de nuevos horizontes y, como Ulises, también se topó con cantos de sirena, con polifemos y cíclopes, se enamoró de bellas nausicas y circes, descendió al hades, el infierno y, después de haber sobrevivido a aventuras y peligros, vuelve hoy a casa, tal vez más sabio y convencido que antes.
De ahí el título del espectáculo: MEDITERRANEO DA CAPO (*), con el que ha decidido desplegar velas para navegar de nuevo con su disco Mediterráneo (1971) como el eje alrededor del cual gira este concierto con el cual el cantautor catalán se hace a la mar.

En el viaje repasaremos las 10 canciones de aquel LP fundamental donde joyas como Lucía, Aquellas pequeñas cosas, Pueblo blanco,   de papel y el mítico Mediterráneo navegarán junto a lo mejor de su amplísimo repertorio y alguna sorpresa musical de nuevo cuño.
Transcurrido casi medio siglo, Serrat regresa al Mediterráneo que nunca abandonó. En tiempos de visados, fronteras y alambradas, el artista ha tenido la feliz ocurrencia de considerar que, además de ciudadano del mundo, de catalán, español y europeo, lo es sobre todo de su mar de cada día, de esa patria líquida que une, más que separa, continentes, tradiciones, creencias, colores de piel e incluso hombres y mujeres que nadan en sus playas, navegan en sus yates y naufragan en sus pateras.
El joven Aristóteles lo dejó muy claro que hace veinticuatro siglos cuando dijo: “Existen tres clases de personas: los muertos, los vivos y los que van por mar.” Serrat pertenece a esta última estirpe.

(*)DA CAPO, término musical de origen italiano que significavolver al principio.

 

PRIMERAS FECHAS CONFIRMADAS

Entradas a venta el jueves 1 de febrero a jmserrat.com

22 ABRIL> ROQUETAS DE MAR> TEATRO AUDITORIO
6 MAYO> DONOSTIA> KURSAAL
12 MAYO > PARIS> L’OLYMPIA
19 MAYO > LOGROÑO> RIOJA FÓRUM
9 JUNIO> PAMPLONA> BALUARTE
17 JUNIO > SEVILLA> FIBES
21 JUNIO > ZARAGOZA> SALA MOZART
26 JUNIO > MADRID> (Información próximamente)
27 JUNIO > MADRID> (Información próximamente)
20 JULIO> A CORUÑA> PALACIO DE LA ÓPERA
8 AGOSTO> STARLITE-MARBELLA
10 AGOSTO> JEREZ DE LA FRONTERA>TÍO PEPE FESTIVAL
16 SEPTIEMBRE>BILBAO> PALACIO EUSKALDUNA
30 SEPTIEMBRE >GRANADA> PALACIO DE CONGRESOS
18  DICIEMBRE> BARCELONA> AUDITORI FÒRUM
19 DICIEMBRE > BARCELONA> AUDITORI FÒRUM