Teatro

Tot Dansa (25 de maig) Mercat de les Flors

 

tot-dansa-2011_3-350x233

 

 

 

 

 

 

 

Nova edició del projecte TOT DANSA al Mercat

·         Enguany amb la direcció de la coreògrafa Inés Boza

·         amb la participació de 7 instituts de barcelona i més de 200 alumnes

·         Inclou un petit homenatge a Pina Bausch

·         el proper dijous 25 de maig a les 18 h

 

El proper 25 de maig el Mercat de les Flors presentarà una nova edició del Tot Dansa, projecte artístic i educatiu impulsat i organitzat per l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, elMercat de les Flors i l’Institut del Teatre. En aquesta edició hi participen set instituts de Barcelona i hi col·labora l’Escola Municipal de Música de Nou Barris, amb gairebé dos-cents alumnes de la ciutat i catorze professors i professores. Aquest gran equip humà ha estat immers en un procés creatiu des de principis d’any, liderat per la coreògrafa Inés Boza.

 

Tot Dansa és un projecte educatiu de ciutat que té com a objectiu principal fomentar i donar a conèixer la dansa contemporània en el territori dirigit a l’alumnat de centres públics d’ensenyament secundari i de batxillerat de la ciutat de Barcelona. És un procés d’aprenentatge que implica a l’alumnat i al professorat.

 

La proposta: Som el que som

La proposta d’Inés Boza parteix de la idea de vincular la dansa a la vida, potenciar l’observació de l’entorn i de la música per descobrir que la dansa és a tot arreu. A través del procés de formació, es pren consciència del cos i el goig que dóna activar les seves possibilitats com a canal.

 

Enguany la proposta també inclou un petit homenatge a Pina Bausch, a través de la interpretació de la seva frase Nelken-Line, una passejada dansada de les estacions de l’any. Aquesta peça està pensada perquè, filmada, formi part d’una iniciativa de la Fundació Pina Bausch, que a a través de la cadena ZDF/ARTE emet la frase ballada i enviada per milers de persones de tot el món.

 

Inés Boza

Cofundadora i actual directora de la companyia SenZaTemPo (projecte escènic pioner de teatre dansa català), Inés Boza té una extensa trajectòria de més de 20 anys amb nombrosos espectacles propis. A més a més, té una àmplia experiència pedagògica que ha desenvolupat des dels seus inicis professionals. És resident i sòcia fundadora de La Caldera, Centre de creació de dansa i arts escèniques de Barcelona.

 

En l’àmbit de la docència i des de 1992, Inés Boza ha impartit tallers de formació i creació de dansa-teatre per a professionals i estudiants a escoles, centres de creació i companyies professionals de teatre d’arreu d’Europa.

 

Instituts participants

INS  Barcelona Congrés, INS Bernat Metge, INS Galileo Galilei, INS Icària, INS Menéndez y Pelayo, INS Roger de Flor, INS Turó de Roquetes

 

I per extensió, el TOTS DANSA al territori

 

Tots Dansen, organitzat per la Xarxa Transversal i el Mercat de les Flors, celebra la seva 5ena edició complint el seu principal objectiu: apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove. Ho fa, a més, com un dels eixos principals del Pla d’Impuls de la Dansa, promogut per la Generalitat de Catalunya, per reforçar i incrementar el compromís de la dansa amb l’educació, les escoles i la comunitat.
Tots Dansen és un gran espectacle de dansa contemporània i celebra la seva cinquena edició amb la participació de 43 professors i 1.822 alumnes de 30 instituts i escoles de secundària. Aquesta primera funció representa el punt de partida de 18 funcions que tindran lloc als principals teatres de les ciutats de la Xarxa Transversal que acullen el projecte: Sant Cugat del Vallès, Olot, Vilanova i la Geltrú, Manresa, Tortosa, Granollers i Mataró.

 

El director artístic enguany és Ramón Baeza, coreògraf i codirector d’Increpación Danza, una companyia d’àmbit internacional caracteritzada pel mestissatge entre la dansa espanyola, el flamenc i la dansa contemporània reconeguda amb diversos premis i mencions