Tots els nens amb joguina

Tots els nens amb joguina

Classificant-Joguines

Desenes d’entitats a la ciutat recullen joguines per als infants més desfavorits. Hi ha punts de recollida en tots els districtes, amb una forta implicació de la societat civil.

Per afavorir que tots els nens de la ciutat puguin rebre una joguina en aquestes festes nadalenques moltes entitats han organitzat recollides de joguines solidàries. Busquen la col·laboració de la ciutadania per fer arribar joguines als infants més desfavorits amb multitud iniciatives que s’han posat en marxa.

Una de les més multitudinàries és la que organitza Creu Roja Joventut que, sota el títol ‘No és per les joguines’, vol centrar l’atenció en la importància de garantir els drets dels infants al lleure, l’esbarjo i el joc. En aquest enllaç podeu consultar els punts de recollida. L’any passat van reunir 80.000 joguines que es van repartir entre uns 28.000 nens i nenes arreu de Catalunya.

Una ciutat bolcada

El Zoo de Barcelona organitza per tercer any consecutiu la Recollida Zoolidària de Joguines. Fins el 4 de gener, tots aquells nens i nenes fins a 12 anys que portin una joguina nova podran entrar gratuïtament. Les joguines recollides seran repartides per la Fundació Pare Manel als nens de famílies en situació de vulnerabilitat.

La Casa dels Entremesos ha engegat la campanya ‘Gràcies Rei! Gràcies Reina’ fins el 3 de gener. Les joguines s’entreguen als gegantons infantils, que després seran els encarregats de portar-les als nens i nenes dels casals infantils de Ciutat Vella i dels hospitals infantils de Barcelona.

La Fundació Real Dreams s’ha proposat una missió: que tothom pugui convertir-se en un superheroi. Per fer-ho, cal portar alegria en forma de joguines, que acabaran en mans de nens en risc d’exclusió social de la Fundació Comtal, la Fundació La Roda, la Fundació La Salut Alta, la Fundació REIR i Que no falte de Nada.

Centres cívics, mercats i entitats veïnals

Els centres cívics de la ciutat també estan implicats en aquest objectiu. Es poden dipositar joguines al Centre Cívic Joan Oliver – Pere Quart, al Centre Cívic El Coll – La Bruguera i al Centre Cultural La Farinera del Clot, on fins el 5 de gener es poden portar regals per a nens i obsequis per a gent gran.

D’altra banda, diversos mercats de Barcelona recullen joguines, com per exemple el Mercat de la Sagrada Família, on l’Associació de Veïns i Veïnes hi té una parada o el Mercat de la Concepció. Al Mercat del Clot i coincidint amb la visita del Reig Mag el 5 de gener, es farà recollida de joguines noves i velles per a entitats solidàries.

A Nou Barris, l’Església 9Barris i l’Esplai Aventura, juntament amb l’Eix Comercial de Nou Barris Centre Comerç i l’Ajuntament de Barcelona volen col·laborar amb els infants del barri a través de donacions ciutadanes de joguines. El Districte de Ciutat Vella i Formació i Treball reuneixen joguines usades als 23 punts verds del barri i als 96 punts verds mòbils a partir del 7 de gener. Un cop classificades, una part de les joguines es dóna a famílies en risc d’exclusió a través de la xarxa de serveis socials, i l’altra es ven al públic a les botigues de segona mà de la Fundació a preus assequibles.

Ràdios compromeses

Algunes de les ràdios de la ciutat també protagonitzen campanyes solidàries. És el cas de Ràdio Barcelona – Cadena SER que, des de l’inici de les seves emissions ara fa 90 anys, s’implica en la recollida de joguines. La campanya ‘Cap nen sense joguina’ permet entregar joguines noves o participar en una subhasta per telèfon. A més, Ona de Sants organitza la 21a marató de recollida de joguines ‘La Maratona’ i Sants 3 Ràdio, La FAECH i La Nau n’acullen per després entregar-les a Sants, Hostafrancs i la Bordeta.