Tradició irlandesa a Catalunya: 6a Regata de Currachs del Mediterrani (16 de març)

rowing_lessons3

16/03/2014
Horari
De 10 a 20 h
Lloc de celebració
Aigües i passeig del Moll de Bosch i Alsina (Moll de la Fusta)
Port de Barcelona

Amb motiu de la festivitat de Sant Patrici (17 març), patró d’Irlanda. L’Associació Cultural IOMRAMH s’enorgulleix de presentar la 6a Regata de Currachs del Mediterrani al Port de Barcelona, organitzada amb el suport de l’Embaixada d’Irlanda, la FNOB i el Consorci El Far. Acosta’t a veure aquests bots de rem ancestrals -i les seves atrevides tripulacions- en acció! Quatre currachs han estat construïts a Barcelona des del 2007 i centenars de persones de tot el món han agafat els rems al llarg de la costa catalana. Aquest cap de setmana de Sant Patrici moltes tripulacions viatjaran des d’Irlanda i Noruega per prendre-hi part i competir contra tripulacions locals per fer-se amb el disputat Trofeu Seamus Farrell.

I després de la competició continuarem celebrant el cap de setmana de Sant Patrici amb cultura irlandesa: la música tradicional de Dronan, dansa amb Aires Celtes i tast de productes d’Irlanda: hamburgueses de Dawn Meats i formatge cheddar Kerrygold. Les begudes les proporcionaran Magners i Estrella Damm. I continuarem movent el cos fins a les 20 h amb la música funk-soul de Gigi McFarlane! Acosta’t amb tota la família al Moll de Bosch i Alsina (Moll de la Fusta) entre Via Laietana i el pont del Maremàgnum i disfruta d’una exhibició de cultura irlandesa!

Els currachs són bots fets a mà utilitzats pels habitants de la costa oest d’Irlanda des de fa centenars d’anys. Els pescadors en van dependre fins ben entrat el segle XX. Creat per una gent que no comptava amb grans riqueses, el seu disseny simple però únic ha permès sobreviure a les civilitzacions més castigades per les adversitats del temps i el salvatge Oceà Atlàntic. Ara s’utilitzen per competir a les costes irlandeses i persones de totes les nacionalitats s’han interessat en aprendre a remar i construir aquests bots a Barcelona, on s’ha establert un intercanvi de coneixements.

L’Associació Cultural IOMRAMH ja fa 6 anys que organitza aquest esdeveniment, intentant creuar fronteres i exaltar valors artístics i culturals. Amb aquest esdeveniment, portem cada any la cultura marítima irlandesa més a prop de la Mediterrània.

Entitat organitzadora
Associació cultural Iomramh
http://www.iomramh.org