TURISME I PATRIMONI PRIVAT A DEBAT EN LA JORNADA DE PROFESSIONALS DE MONUMENTA (28 D´ABRIL)

 

TURISME I PATRIMONI PRIVAT A DEBAT

EN LA JORNADA DE PROFESSIONALS DE MONUMENTA

 image001

 

 Dijous 28 d’abril a les 17 hores tindrà lloc al Reial Cercle Artístic de Barcelona la Jornada de professionals que l’associació Monumenta porta organitzant des de fa uns anys amb l’objectiu de contribuir a la millora de la gestió i la conservació del patrimoni arquitectònic.

 

La novetat d’aquest any és que per primera vegada estarà oberta al públic i tothom que tingui interès per la temàtica podrà escoltar les conferències i informar-se sobre els aspectes teòrics i també pràctics de preservació del llegat patrimonial privat.

 

Amb aquest clar posicionament, Monumenta aposta per obrir les seves portes i difondre la seva feina, així com els seus coneixements i experiència. Aquesta vegada, l’eix troncal de les ponències serà el turisme i la seva importància com a generador de recursos pel manteniment i la difusió del patrimoni arquitectònic privat.

 

La Jornada comptarà amb la participació de personalitats com Jordi Tresserras, president d’Ibertur, d’Àngels Solé, directora del Centre de Restauració de Bens Mobles de Catalunya, així com dels responsables de Turisme Cultural i de Turisme de Negocis de la Diputació de Barcelona, entre d’altres. La clausura anirà a càrrec de la Subdirectora General de Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya, Elsa Ibar.

 

L’associació Monumenta, Associació de Propietaris de Castells i Edificis Catalogats de Catalunya (APCECC), porta més de vint anys assessorant i informant als seus membres sobre la conservació, protecció i restauració del patrimoni privat i artístic. Sensibles a la problemàtica que suposa el deteriorament patrimonial privat com a bé cultural d’un país, Monumenta està ajudant a gestionar noves vies de finançament per fer més rendible l’ús dels edificis històrics. Eines com el turisme i l’organització d’activitats culturals obren un nou camí per poder mantenir i donar a conèixer aquest llegat que tot i ser privat, és patrimoni de tots.