UN CEL DE PLOM ( de l´1 al 26 de juliol) Sala Muntaner

UN CEL DE PLOM

horitzontal

 

 

 

 

 

La vida de Neus Català (1915), la darrera supervivent catalana del camp d’extermini de dones de Ravensbrück, és la història viva d’un segle i d’una lluita constant.

Quan va ser capturada i deportada als camps de Ravensbrück i de Holleischen va conèixer l’infern, però també la solidaritat i la germanor sense límits: «Envoltada de dones amigues i de dones desconegudes que patien el mateix destí que jo, em sentia sola i a la vegada em sabia acompanyada. En la nostra immensa solitud ens teníem les unes a les altres.» Va sobreviure a l’horror dels camps de concentració gràcies a la força moral i a la solidaritat entre companyes. Quan van ser alliberades, es van prometre no oblidar.

Si conviure amb l’horror és insuportable també ho és intentar sobreviure’l i intentar viure amb una suposada “normalitat”, sobretot quan la majoria de les persones del voltant manifesten constantment la voluntat d’oblidar el passat. Neus Català, fidel a la seva incansable lluita per la memòria, va escriure el llibre De la resistencia y la deportación: 50 testimonios de mujeres españolas.

Els seus records, novel·lats per Carme Martí al llibre UN CEL DE PLOM amb una sensibilitat i una intensitat extraordinàries, són autèntiques lliçons de vida convertides en una llarga història

Durada: 70 minuts aproximadament

Una producció de Festiva Grec de Barcelona i Sala Muntaner.

.

Direcció:

Rafel Duran

Autor:

Carme Martí

Intèrprets:

Mercè Arànega

Preus:

Dimecres i dijous 18 € , De divendres a diumenge 20 €

Data estrena:

1 de Juliol del 2015

Data final:

26 de Juliol del 2015