Un documental sobre la desapareguda Barcelona bohèmia, candidat als Premis Gaudí «A la puta strasse. 2º Acto» 18 de desembre

20151210115627292_300_170_1_0
Un documental sobre la desapareguda Barcelona bohèmia, candidat als Premis Gaudí

A la puta strasse. 2º Acto és el retrat d’un entorn creatiu i artístic amagat sota la capa turística del barri Gòtic. El tancament del bar 2º Acto, considerat el temple de la bohèmia, representa el final d’una època que queda captat en imatges en aquest documental, que forma part de la història de Barcelona.

El documental es podrà veure el proper divendres 18 de desembre a les 22h als Cinemes Maldà.

A la puta strasse. 2º Acto és un documental sobre la desaparició de la bohèmia al barri Gòtic, que culmina en el tancament del bar 2º Acto, situat al carrer Roca, 18 de Barcelona. El temple de la bohèmia de la ciutat va tancar les seves portes l’1 de novembre de 2013 i aquella nit, els clients habituals del bar van a fer-li un homenatge.

El film és candidat a la nominació de la VIII edició dels Premis Gaudí 2016 a la categoria de Millor Pel·lícula Documental.

El documental mostra els testimonis de la clientela de tot tipus, intergeneracional, autèntica i de proximitat, que freqüentava el bar 2º Acto, des de fa més de 20 anys, quan abans era el popular Bar del Pirindolo.

Un dels clients més assidus al bar, Quico Palomar, membre fundador de la Fura dels Baus, assegura al documental que «Barcelona s’està desbarcelonitzant».

El llegat humà dels responsables de la llibreria Makoki, fundadors de la revista Cáñamo com Felipe Borrallo, el gurú del cultiu del cànnabis, Jorge Cervantes, Maria Elba Rodríguez, fotògrafa retratista del desaparegut El Siglo, la veterana pallassa Victòria Alcaraz, Peter Wastell, pintor anglès veí del gòtic o el mateix Jango Edwards, també eren clients habituals. A més, el 2º Acto també era freqüentat per molts músics del Liceu, que conversaven amb jutges i policies, fora de servei.

La pel·lícula és un viatge a un món real i autèntic, difícil de veure i conèixer al districte de Ciutat Vella. El fil conductor i mestre de cerimònies és l’Emilo Gómez Reig, el propietari dels últims 20 anys del bar 2º Acto.

Banda sonora amb temes originals i inèdits d’una ànima de Chambao

Una peça clau de l’origen de Chambao és Eduardo Casañ, compositor i guitarrista, qui conjuntament amb la cantant Loreto P. Garcia, són els autors de dos dels temes que inclou la banda sonora: Aprovéchalo i No me sale. Dos temes inèdits i orginals extrets d’una maqueta gravada l’any 2008.

L’autor del tema dels crèdits finals, Veneno, és el músic i compositor a El Cana, Antonio Medina.

Opera prima de direcció i producció

El documental és l’òpera prima d’Anna Cervera com a directora i guionista i la primera producció pròpia de De Verité Produccions.

El documental ha participat en la Secció Oficial de Cine Inusual de Buenos Aires, i en la secció Abycine Presenta del Festival d’Albacete.

A LA PUTA STRASSE. 2º ACTO, d’Anna Cervera

Divendres 18 de desembre, 22h