Un festival per conèixer Mèxic ( del 22 de setembre al Novembre 2015)

Un festival per conèixer Mèxic

mxabcn

 

 

 

 

 

 

 

MXaBCN, Festival Internacional de Mèxic a Barcelona, neix amb la voluntat de mostrar la diversitat de la cultura mexicana en un escenari de projecció internacional: Barcelona.

MXaBCN celebra la seva primera edició de setembre a novembre del 2015 en alguns dels principals centres culturals de la ciutat, en els quals s´oferirà un ampli programa per difondre la riquesa cultural de Mèxic.

VIDA i MORT. LLUITA i FESTA. Aquests són els quatre conceptes que marcaran la primera edició de MXaBCN. Perquè néixer, en certa manera, és entrar en la lluita i morir a Mèxic té una altra connotació, a tal grau que es commemora d´una manera especial.

Aquest és el punt de partida, un recorregut per la dualitat d´aquests aspectes tan arrelats en la identitat mexicana.

CULTURA MEXICANA

Mèxic és HISTÒRIA, ALEGRIA, tradició, innovació, CAOS i MISTERI ; i tots ells es barregen per generar expressions artístiques úniques al món.

La cultura mexicana ha traspassat les seves fronteres i s´ha expandit globalment. Nova York, Los Angeles, Londres o Sidney són només algunes de les ciutats internacionals que acullen festivals amb Mèxic com a protagonista. Barcelona, ​​se suma a totes aquestes capitals amb MXaBCN, la nova fórmula per gaudir de la tradició, herència i modernitat de Mèxic.

FESTA
LLUITA
VIDA
MORT

EL FESTIVAL

MXaBCN tindrà lloc del 22 de setembre al 18 de novembre de 2015. Durant més de dos mesos, el públic de Barcelona podrà acostar-se a la cultura mexicana a través de diferents propostes que esquitxaran l´agenda de la ciutat: cinema, fotografia, literatura, música, arts escèniques, dansa, arts visuals i gastronomia.

Amb aquest projecte es vol generar un lloc de trobada i intercanvi entre associacions, institucions, creadors i idees, tendint ponts entre les societats d´ambdós llocs a través de la cultura.

Per complir aquesta missió, el festival s´ha plantejat tres objectius principals:

  1. Oferir una mirada diversa i genuïna del país a través del treball de creadors mexicans o aquells, que no ho sigui, aporten una mirada des de la seva perspectiva.
  2. Acollir totes les cares del país, representades per múltiples iniciatives, creadors, projectes i idees que comptaran amb un punt de reunió i diàleg.
  3. Arribar a tota la comunitat mexicana que resideix a Barcelona que ja compta amb més de 4.000 mexicans que viuen, estudien i treballen a la ciutat per als quals el festival oferirà un lloc de trobada amb la seva cultura i d´interacció amb la ciutat que els acull.

L’ORGANITZACIÓ

L´equip darrere de MXaBCN està format per mexicans i barcelonins, i compta amb el suport del Consolat General de Mèxic a Barcelona, ​​així com de l´Agència Mexicana de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, i la Secretaria de Relacions Exteriors.

MXaBCN es porta a terme mitjançant una col·laboració internacional entre l´Associació Nuhusehe Educació i Desenvolupament, a Mèxic, i l´Associació Intercultural món, a Barcelona.

La banda MXaBCN

Direcció

Rodrigo Escamilla Sandoval

Abraham Jiménez Osvando

Anna Vázquez Valle

Coordinació

Paola Acevedo

Jorge Montiel Jarillo

Ruta del “antojito” mexicà

Marifer Rubio A

lina Orrico

Producció Jornada MXaBCN

Laia Munar Á

lvaro Muñozledo

Disseny i web

Paula Doumanian

Albert Sunyer Pablo Fernández

Comunicació

Rubén Salinas

Paulina Conde

Col·laboradors

Rosi Morales

Saúl Sandoval

Abraham Escamilla

Isaac Escamilla

Més información http://mxabcn.com/ca/