Un mosquit petit (Sala Tallers, TNC) del 22 al 26 de gener

UNMOSQUITPETIT_imatgedescripcio
Un mosquit petit

Marc Artigau i Queralt

Direcció: Marc Artigau i Queralt

Sala Tallers

Del 22 al 26 de gener de 2014
Vespre. Barcelona. Una casa de l’Eixample. La Raquel, cap de recursos humans d’una empresa multinacional, ha preparat un sopar molt especial per a algú que està a punt d’arribar. Poc abans que sigui l’hora de la cita, truquen a la porta i un desconegut inesperat, el senyor Fidel, es presenta al pis amb unes postres. L’home vol parlar un moment amb ella sobre el seu fill, en Toni, que tot just fa una setmana ha estat acomiadat de la mateixa empresa on treballa la Raquel. De mica en mica, el to cordial de la conversa anirà esdevenint cada cop més fosc i amenaçador.

Un mosquit petit explora les violències soterrades d’un sistema econòmic i social que justifica la desatenció a les minories i als més febles, en nom d’una implacable estabilitat que de vegades oblida quins són els valors de base del pacte democràtic. On hem de situar la frontera entre la responsabilitat de cadascú i el pes de les circumstàncies? Què s’amaga en l’espai sovint pantanós que diferencia la defensa de la venjança?

Diu que no somriu gaire, que sempre va atabalada amb un munt de problemes i que sempre està alerta. Suposo que això deu formar part de la seva feina, perquè en qualsevol moment te la poden fotre. Però també diu que quan s’atreveix, quan somriu, li surten dos clotets a les galtes. Sempre em parla de vostè.

(Marc Artigau i Queralt, Un mosquit petit)

Assessorament d’espai escènic i de vestuari
Isabel Velasco

Assessorament d’l·luminació i d’espai sonor
Joan Solé

Ajudanta de direcció
Begoña Moral

Amb
Isaac Alcayde
Pep Cruz
Anna Ycobalzeta

Producció
Teatre Nacional de Catalunya

Amb la col·laboració de
La Fantàstica