ActividadesActualidad

UNA EXPERIÈNCIA MÀGICA MONTSERRAT CLASSIC EXPRESS 1890 és un viatge màgic a la muntanya de MONTSERRAT a través del modernisme del segle XIX.

UNA EXPERIÈNCIA MÀGICA MONTSERRAT CLASSIC EXPRESS 1890 és un viatge màgic a la muntanya de MONTSERRAT a través del modernisme del segle XIX.

Montserrat-Classic-Express_0 (1) (1)

 

 

 

 

 

 

 

És cultura, història, tradició i gastronomia. TRENTUR, S.L., empresa que té com activitat principal l’organització d’esdeveniments, la creació, gestió i explotació de negocis de restauració en trens turístics, posa en circulació el MONTSERRAT CLASSIC EXPRESS 1890.

Viatjar en un tren d’època i sentir-se traslladat en el temps, vivint l’esplendor del modernisme, es un dels encants del “Montserrat Classic Express 1890”, un autèntic tresor ferroviari construït a finals del segle XIX, que manté intacta la seva personalitat i caràcter original. Brinda i ofereix, no sols arribar fins a un dels principals destins turístics de Catalunya, sinó també gaudir, al llarg del seu recorregut, d’un deliciós dinar, transformant el viatge en una experiència gastronòmica.

TREN RESTAURANT FGC 007

 

 

 

 

 

 

 

EL TREN El MONTSERRAT CLASSIC EXPRESS 1890 te una capacitat total de 145 places, distribuïdes en quatre vagons. Està format per la locomotora dièsel MO1003, pertanyent a una única sèrie de 100 dissenyades per S.A. Alsthom de Belfort (França) a principis dels anys 50.

 

De les que sols 10 han circulat per la Línia Llobregat-Anoia, i en la actualitat únicament segueixen funcionant 6 unitats, incloses en el catàleg de material i patrimoni històric de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. A aquesta singular locomotora se l’incorporen 4 cotxes d’època, totalment restaurats, respectant al màxim els detalls i decoració del seu origen, el que els hi confereix un aire autènticament modernista: – El C-36 datat del 1893 és el més antic, compta amb una capacitat de 36 places. Amb bancs de fusta i decoració original, disposat en compartiments amb taules per a 4 viatgers.

 

TREN RESTAURANT  FGC

 

 

 

 

 

 

 

 

Ofereix un servei de barra de bar amb begudes i snacks. – El C-117, el C-31 y el C-103, de l’any 1923 el primer i del 1925 els dos últims. Son cotxes de tercera classe amb un disseny molt característic de primers del segle XX. Conservant tot el seu encant, elegants compartiments amb taules per a 4 viatgers, disposen cada un d’ells també d’una barra de bar, en la que se serveixen begudes i snacks. Aquest tres vagons tenen una capacitat total de 108 places distribuïdes en 37, 36 i 36 places respectivament, que ben acomodats brinden un plàcid viatge a la Muntanya de Montserrat, contemplant un extraordinari paisatge.

Tanca el comboi del MONTSERRAT CLASSIC EXPRESS 1890 el C-5, datat del 1893, un cotxe cafeteria, una autèntica joia ferroviària, que disposa d’una espaiosa barra, on s’ofereix un servei de bar i begudes a petició del viatger (actualment fora de servei).

Per últim, el MONTSERRAT CLASSIC EXPRESS 1890 incorpora un furgó magatzem CGFC que, amb el seu color blanc, confereix al conjunt una sorprenent i elegant vistositat allà per les vies per les que circula.

 

EL RECORREGUT MONTSERRAT CLASSIC EXPRESS 1890 comença el seu viatge a la ciutat de Sant Boi de Llobregat a menys de 15 minuts del centre de Barcelona. La primera parada, de 30 minuts, serà Martorell, a o es servirà una degustació de productes típics i tradicionals catalans. Reiniciat el viatge, el recorregut d’aproximadament una hora, permetrà als viatgers des del MONTSERRAT CLASSIC EXPRESS 1890 gaudir dels paisatges mediterranis que s’obren camí entre muntanyes i túnels.

Durant el viatge els guies del MONTSERRAT CLASSIC EXPRESS 1890 compartiran amb els viatgers els secrets, la història y el mite de la Muntanya Sagrada de Montserrat. Les explicacions seran bilingües (anglès i francès), en funció de l’origen dels viatgers, compaginant els idiomes.

La segona parada serà Monistrol de Montserrat, a on els viatgers realitzaran el transbord, al Tren Cremallera de Montserrat. A els viatgers disposaran d’una hora i mitja per a realitzar activitats culturals i relacionades amb la naturalesa: recórrer el Santuari, l’Abadia, la Basílica, així com accedir al tron de la Verge de Montserrat “La Moreneta”, visitar el museu i les exposicions (amb obres de Caravaggio, Picasso i Dalí entre altes col·leccions), i també realitzar un passeig pels camins i múltiples itineraris d’un entorn privilegiat.

L’EXPERIÈNCIA GASTRONÒMICA

barra

 

 

 

 

 

 

 

 

De nou en el MONTSERRAT CLASSIC EXPRESS 1890 i durant el trajecte de tornada, els viatgers gaudiran de la degustació d’un exclusiu lunch gastronòmic, basat en una proposta de productes locals i de les zones per les que transita, marinat amb vins i caves catalans. Disposat en taules amb un atent i curós servei, pel gaudi dels comensals. En el C-36 els viatgers podran escollir entre un sortit d’entrepans i sandvitxos variats. Arribant al punt de partida, Sant Boi, després de viure una experiència màgica i cultural, a través d’un viatge singular en l’únic tren turístic restaurant, en funcionament de l’època del modernisme.