Una Mirada LGTBI+ a Planeta Vida, a partir del 18 de novembre 

Una Mirada LGTBI+ a Planeta Vida, l’exposició permanent, proposa un recorregut per la diversitat sexual del món animal amb perspectiva LGTBIQA+.


Una Mirada LGTBI+ és una iniciativa cultural que analitza els continguts d’espais culturals i científics des de la perspectiva de la diversitat sexual, afectiva i de gènere. El comissaris del projecte, Joan Martí i Ventura, gestor cultural, i Simón Perera del Rosario, investigador en biomedicina i  evolució humana (ProtoQSAR, Universitat  Autònoma de Barcelona i Universitat Pompeu Fabra) i secretari general de PRISMA (Associació per a la Diversitat LGTBIQA+ en Ciència i Innovació), han introduït aquesta mirada en exposicions al Museu d’Art Europeu de Barcelona (MEAM) o al Planetari de Pamplona, entre d’altres. Una Mirada LGTBI+ neix de la necessitat d’acostar-se a la cultura des de la pluralitat i de donar veu a qui no n’ha tingut per mostrar als públics realitats diferents de la pròpia. 

La intervenció a Planeta Vida consisteix en la introducció de 12  panells que conviden a fer una reflexió sobre la diversitat sexual en el món animal: Quants sexes hi ha? Què és l’hermafroditisme? Què és la intersexualitat? Cal més d’un individu per reproduir-se? Què és l’orientació sexual? Com mostren els animals interès cap a altres individus? Com s’emparellen els animals? Les relacions sexuals sempre s’enfoquen a la reproducció? Què és una família? Què és el gènere? 

La ciència i la cultura creen espais i discursos amb un gran potencial per promoure la igualtat. Amb Una Mirada LGTB+ a Planeta vida se’ns vol fer veure que la diversitat és natural i fer-nos reflexionar sobre el discurs científic i com aquest molts cops s’adapta als discursos tradicionals de les societats, en lloc de mostrar la realitat tal i com és: diversa.
Informació pràctica 


Visites guiades amb els comissaris de Una Mirada LGTBI+ a Planeta Vida


Dissabte 20 de novembre: a les 17 h i a les 18:15 h
Diumenge 21 de novembre: a les 11:30 h i a les 12:45 h
És imprescindible fer reserva prèvia a : 
https://entrades.eicub.net:8443/muslinkIII/venda/index.jsp?lang=1&nom_cache=ZOO&property=ZOO&codiActiv=1037


Una Mirada LGTBI+ a Planeta Vida, a partir del 18 de novembre 
Preu inclòs en l’entrada al Museu
Menors de 16 anys entrada gratuïta


Horaris i preus:
https://museuciencies.cat/es/el-nat/las-sedes/museo-de-ciencias-naturales-de-barcelona/informacion-practica/horarios-y-precios/   


Com arribar-hi: 
Museu de Ciències Naturals de Barcelona 
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5 (parc del Fòrum) 
08019 Barcelona 
museuciencies@bcn.cat 
museuciencies.cat


Amb metro L4 (Línia groga) Parada: el Maresme-Fòrum
Amb tramvia TRAMBesòs T4 Parada: Fòrum 
Amb bus 7, V29, V31, 136,V33 ,B20, B23,H16, Barcelona 
Bus Turístic 
Amb bici: parada més propera a Rambla Prim/Diagonal