Una odissea de l’espai es podrà veure aquest cap de setmana amb la BSO interpretada en directe per l’OBC

2001: una odissea de l’espai es podrà veure aquest cap de setmana a L’Auditori amb la banda sonora interpretada en directe per l’OBC El clàssic d’Stanley Kubrick, programat dintre del cicle OBCPops, proposa una banda sonora magistral basada en músiques de Richard Strauss, György Ligeti, Johann Strauss II o Aram Khatxaturian, entre altres.

André de Ridder dirigeix la música d’aquesta superproducció tot posant-se al capdavant de l’Orquestra Simfòncia de Barcelona i Nacional de Catalunya, el Cor Madrigal i el Cor Francesc Valls.
La Sala 1 Pau Casals de L’Auditori acull aquest vespre, demà dissabte i diumenge la projecció de la pel·lícula 2001: una odissea de l’espai d’Stanley Kubrick enpantalla gegant (versió original amb subtítols en català) i amb la Banda Sonora Original interpretada en directe per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, el Cor Madrigal i el Cor Francesc Valls, tots ells dirigits per André de Ridder.

El primer que ens impacta a l’inici de la pel·lícula és la música, uns acords llargs i intensos trencats pels famosíssims cops de timbala que Richard Strauss va escriure a finals del segle XIX i que no podia ni somiar que acabarien convertits en una icona sonora de la història del cinema. I després, valsos vienesos, música contemporània, fragments d’un rèquiem… Música clàssica per acompanyar naus futuristes que es mouen per l’espai i el misteriós so dels planetes que les veuen passar.

A part de les imatges espectaculars de l’espai, la pel·lícula va sorprendre per la utilització de la música simfònica, que cobreix pràcticament tot el metratge. Obres d’autors com György Ligeti o del mateix Strauss es van convertir en populars gràcies a la selecció musical que en va fer Stanley Kubrick fa més de 50 anys.

Els passis de la pel·lícula seran:
– Divendres 10 de gener de 2020 a les 20 h.
– Dissabte 11 de gener de 2020 a les 19 h.
– Diumenge 12 de gener de 2020 a les 11 h. 


Podeu consultar el programa de mà d’aquest espectacle aquí

Perseguit per la mort, darrer OBCPops de la temporadaHaurem d’esperar fins al mes de maig per gau
dir, els dies 1, 2 i 3, de Perseguit per la mort, la clàssica North by Northwest (o Con la muerte en los talones, en la seva versió en castellà) d’Alfred Hitchcock. 

El darrer títol del cicle OBCPops va ser produït l’any 1959, entremig de Vertigen Psicosi, i va tenir un èxit immediat i va ser nominat a tres premis Oscar. Pel que fa a la música, és una de les partitures més aclamades del seu autor. 

Bernard Herrmann havia escrit la música de la que, per molts, és la millor pel·lícula de la història del cinema: Ciutadà Kane, d’Orson Welles (1941). Ara bé, la col·laboració amb Hitchcock no va arribar fins 15 anys més tard. Aquest tàndem de genis va arribar a crear set obres mestres entre les quals destaca, sense cap dubte, la que us presentarà l’OBC.