UtopiaMarkets Poesia torna a Barcelona els dies 4, 5 i 6 de maig

 

30222035_1973794545964047_8014405701337131135_n

 

 

 

 

 

 

Poesia torna a Barcelona els dies 4, 5 i 6 de maig amb el suport de Fundació Banc Sabadell. Ho fa després de la bona acollida de l’any passat, quan prop de 2.200 persones van respondre a la crida dels organitzadors d’acostar-se a la poesia. Per aquesta raó, enguany en la seva segona edició torna a posar en contacte autors i editors amb els lectors en una experiència directa i participativa sota el lema“A tocar”. Aquest market dona suport a l’enorme talent poètic del país posant-lo a l’abast tant d’aquells als qui els agrada la poesia com dels que encara no saben que els agrada.

La descoberta, la interacció, la conversa, la relació directa amb els poetes són part dels valors que el públic de l’UtopiaMarkets Poesia troba al llarg dels tres dies en què la fàbrica modernista d’Utopia 126 —al barri del Poblenou— es transforma en la casa de la poesia i la poesia visual i el mercat on comprar directament als autors obres singulars i de qualitat fora dels circuits habituals.

El market s’obrirà divendres 4 de maig amb Cultivando Brevedadesl’espectacle de micropoesia d’Ajo i & Judit Farrés (DJ, clarinet i veus) que ha donat la volta al món. Ajo, amb quatre llibres de micropoemes editats dels quals ha venut més de 50.000 exemplars i alguns dels quals han superat les 10.000 edicions, és una de les poetes més llegides en castellà. L’endemà, Pere Ponce i Bruno Oro, entre d’altres actors, posaran la veu a la proposta Homes que llegeixen dones.

UtopiaMarkets Poesia enguany tindrà  espais pel record: Pablo Carbonell cantarà a Javier Krahe; Carles Santos serà homenatjat per Pere Portabella, Toni Jodar, Manuel Guerrero, Manuel Huerga i les sopranos Clàudia i Ylona Schneider. També descobrirem lla faceta de poeta de Pepe Rubianes, amb el recital de Mingo Ràfols, Jose Corbacho, Jordi Llompart, entre molts d’altres amics i admiradors, organitzat per Carmen Rubianes i Corina Oproae.

Per segon any consecutiu els assistents podran escoltar l’obra dels autors recitada i interpretada per ells mateixos a l’espai Poesia Infinita. També es podrà gaudir de la poesia en veu alta als recitals de José Corredor-Matheos i Esther Zarraluki, i el de Joan M. Valldaura i Jordi Mas  En un mes en què l’agenda literària de la ciutat segueix nodrint-se de propostes un cop superat Sant Jordi, Barcelona Poesiapresenta la seva programació dins del market de la mà de Mireia Calafell i Àngels Gregori.

UtopiaMarkets Poesia el públic també s’acosta al gènere poètic a través de les activitats i els espectacles programats al llarg dels tres dies de market adreçats a tothom, petits i grans. En l’àmbit de les activitats participatives, el taller A la manera de Brossa introduirà els

nens i nenes en el procés creatiu del poeta de la mà de la Fundació Joan Brossa. Els més grans també podran gaudir de l’aspecte més lúdic de la literatura amb elCadàver exquisit, i Penja el teu poema a la xarxa, obert a totes les franges d’edat. Els artistes Rosa Galindo i Manuel Granados s’inspiren en Baudelaire per crear una visió personal de la Caverna de Plató amb la instal·lació de pintura i videoart Las flores del mal.