VIKING MUSIK BCN: Els víkings arriben al Mediterrani amb força! L’AUDITORI ( 20 de febrer i s’estendran fins l’11 de juny)

215x305_landing_viking_3

Aquest any 2015, L’Auditori mira cap al nord amb una programació centrada en l’escena musical escandinava. 150 anys després que Nielsen, Grieg i Sibelius, portessin el so escandinau arreu del món, L’Auditori proposa descobrir els intèrprets més internacionals i sorprenents del moment a través del VIKING MUSIK BCN. Anirem del folk americà de José González a l’electrònica de Bugge Wesseltoft i Jay-Jay Johanson, passant per figures del jazz i pop actual com Maia Hirasawa, Emiliana Torrini, El Perro del Mar i Rebekka Bakken. Tots ells, artistes internacionals aclamats per crítica i públic. Un viatge al nord a través de set concerts que començaran el 20 de febrer i s’estendran fins l’11 de juny.

L’Auditori, espai de referència de totes les músiques

Dins de la nova programació AMPLIFICATS, que engloba els concerts de L’Auditori dedicats a les músiques modernes, encetem enguany una línia de programació d’artistes internacionals.
El VIKING MUSIC BCN aglutina alguns dels noms més representatius de l’escena nòrdica, dibuixant un recorregut sobre diferents estils i tendències que predominen en el panorama escandinau. Podrem escoltar noms que lideren l’escena jazzística al costat de cantants que clarament beuen del folk americà; sonoritats escandinaves de l’herència Björk i figures potents de l’escena més pop.

Aquesta programació s’articula a partir d’una idea oberta i diferent en cada temporada. En aquesta primera edició hem escollit una zona geogràfica mirant cap als països nòrdics, inspirats en el focus que l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya ha dedicat a la música nòrdica, amb música de Grieg, Nielsen i Sibelius. La voluntat és que aquesta programació tingui continuïtat malgrat en futures edicions potser se centrarà en un altre racó del món o l’escollit serà un gènere musical concret.