Waikiki Honolulu (a partir del 27 de març) Teatre Romea

31d7925d-91a3-4894-9ecf-7e360762675c

 

 

 

 

 

 

 

Waikiki Honolulu és una obra de creació dirigida i escrita per Paul Berrondo que va guiar els actors durant improvisacions
a partir d’un fil conductor que tenia al cap per anar recollint aquelles línies de treball que resultaven més interessants, mitjançant el sistema ‘work in progress’. A partir de les escenes que anaven sortint, va anar escrivint el text i construint la dramatúrgia. Després de dos mesos de treballar-hi, ha sortit Waikiki Honolulu, una obra que parla de dues persones que no tenen res a la vida, per que, quan es troben, creuen il·luminar les seves tragèdies…al menys per una nit.

 

 

SINOPSI
Waikiki Honolulu és un coctel per riure dels fracassos. La tragicomèdia es serveix ben freda en una taula bruta d’un bar de barri on dos desconeguts creuen les primeres mirades. Dos perduts amb un futur d’ esperances amputades, fills d’una societat que no sap estimar. Per una nit, la hist ria canvia. Descobreixen que, tot i tenir-ho tot perdut, junts poden salvar-se. Que mai no és massa tard per tornar a començar. Que els somnis poden ser més que fantasmes. Per , per fer-los realitat, primer hi hauran de creure…

 

FITXA ARTÍSTICA:

PAUL BERRONDO
Llicenciat en Interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona. És actor i va debutar com a director i dramaturg amb ‘Nedant cap a la mar de la Xina’ el 2013. ‘Waikiki Honolulu’ és el segon muntatge que dirigeix. En tel·levisió, actualment forma part del repartiment de ‘La Riera’ (TV3) i ha participat a la serie ‘Laberint d’ombres’ (TV3), ‘Jet Lag’ (TV3), ‘Majoria Absoluta’ (TV3), ‘Hospital Central’ (Tele5), ‘Cuéntame’ (TVE) i ‘Pelotas’ (TVE), entre d’altres. Ha actuat en muntatges teatrals com ‘Voyager’ dirigit per Marc Angelet; ‘Boulevard’, ‘Germanes’, ‘Last Chance’ i ‘VOS’, dirigits per Cárol López; ‘El alcalde de Zalamea’, dirigit per Sergi Belbel; i ‘Orfes’, de Lyle Keesler, i ‘El Criat’, de Mario Gas, entre d’altres. En cinema apareix en pel·lícules com ‘V.O.S’, de Cesc Gay; ‘El Perfume’, de Tom Tykver; i ‘Bwana’, d’Imanol Uribe. Guanya un premi MAX al Milor Actor de Repartiment per l’obra Germanes.

BORJA ESPINOSA
Es forma com actor al Col·legi del Teatre de Barcelona i completa la formació amb cursos impartits per Javier Galitó-Cava, Andrés Lima, Rafael Spregelburd i Theatre de Complicité, entre d’altres. En tel·levisió ha participat en series com ‘Plats Bruts’ (TV3), ‘El cor de la Ciutat’ (TV3), ‘Ventdelplà’ (TV3), ‘L’un per l’altre’ (TV3), ‘La que se avecina’ (Tele5) i ‘Pelotas’ (TVE). En cinema apareix en pel·lícules com ‘Anita no pierde el tren’, de Ventura Pons; ‘Excuses!’, De Joel Joan; i ‘Els morts’, de Sergi Pérez. Destaca per muntatges teatrals com ‘Una hist ria catalana’, dirigit per Jordi Casanovas; ‘Una vella, coneguda olor’, dirigit per Josep M. Benet i Jornet; ‘Electra’ i ‘L’orfe del clan del Zhao’, dirigits per Oriol Broggi; i ‘Litus’, dirigit per Marta Buchaca.

JOEL MINGUET
Es forma com a actor a l’escola Nancy Tuñón i completa la formació amb cursos impartits per professionals com Kari Margolis, Guillermo Ghio, Gema Díaz de la compañía Sol Picó o John Davidson. En cinema ha participat en projectes com ‘Trash’, de Carles Torres; ‘Fàcil’, de Francesc Cànoves, o ‘La ciudad de los prodigios’, de Mario Camus. En tel·levisió ha format part de projectes com ‘La Señora’ (TV1), ‘HKM’ (Cuatro) o ‘Hospital Central’ (Tele 5). A TV3 ha treballat a sèries com ‘El cor de la ciutat’, ‘Jet Lag’ (T de Teatre), ‘La mem ria dels cargols’ (Dagoll Dagom) o ‘Laberint d’ombres’. En teatre ha participat en muntatges com “Quina vida”, dirigit per Roger Pera, “Lear” i “Ball trampa” sota la direcció de Carme Portacelli, “Equipatge per al 2.000” de la Cubana, “El conte d’hivern” (Òscar Molina), “Pentateatre At mic Volum 3” (Iván Morales) o “Una pluja irlandesa”. Com a director ha treballat a “Besos”, “El don de arder, dones que estan canviant el món”, “El mal de la joventut”, “Nit de Moons”, “Mos de lletres”, “Per amor a la vida” i “El Tànger de Goytisolo”.

JOSE NOVOA
Llicenciat en Arqitectura superior a la Facultat d’Arquitectura de Montevideo (Uruguai). Ha treballat com a escen graf i vestuarista a les obres: ‘Els Euforics’ (Escenografia i Vestuari), ‘Nedant cap a la mar de la Xina’ (Escenografia i Vestuari), ‘Taxi al TNC’ (Assessorament d’Espai escènic), ‘Atraco, Paliza y muerte en Agbanäspach’ (Escenografia), ‘Béla Bartók: exili a Nova York ‘(Escenografia), ‘Somni’ (Escenografia), ‘Peroespotsaberquehasmenjat ‘( Escenografia i Vestuari), ‘Zero’ (Escenografia), ‘La Monja Enterrada en vida’ (Escenografia) i ‘Hamle.T.3’ (Escenografia). També ha treballat com a ajudant de direcció a ‘Nedant cap a la mar de la Xina’ i ‘Somni’.

CARLA FAJARDO
Ha cursat el màster en Periodisme BCN_NY de l’Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona (IL3) i la Columbia University de Nova York, pel què ha rebut un premi extraordinari, i és llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona. Ha escrit textos crítics per a catàlegs i revistes d’art i ha publicat reportatges al diari ARA. Ha treballat a la productora Broadcaster del periodista Josep Cuní, al ‘Diari Ara’ i ‘El Periódico’. En teatre, ha treballat com a ajudant de dramatúrgia i assistent de direcció a l’obra ‘Nedant cap a la mar de la Xina’, de Paul Berrondo.

 

Reserva d’entrades

Estan disponibles a la taquilla del teatre i a la seva web: http://www.teatreromea.com/es/off/Off-Side

Teatre Romea
Carrer de l’Hospital, 51 08001
Barcelona http://www.teatreromea.com/?lang=es
A partir del 27 de Març