YVONNE RAINERThe Concept of Dust: Continuous Project – Altered Annually 20 de desembre

20 de desembre

Mercat de les Flors

YVONNE RAINERThe Concept of Dust: Continuous Project – Altered Annually

 

Yvonne-Rayner-350x200-90x100

 

 

Aquest programa s’emmarca dins d’una col·laboració entre el MACBA i el Mercat de les Flors

Photo © Paula Court

The Concept of Dust: Continuous Project – Altered Annually (2014) és un treball en curs que interrelaciona la dansa formal amb diversos textos que tracten de l’envelliment i la mort, històries personals i material citat d’una varietat de fonts, com per exemple les antigues dinasties de l’Orient Mitjà (Metropolitan Museum), troballes paleontològiques (New York Times) o cites literàries. Aquests textos són llegits en veu alta per Rainer i els ballarins de manera intermitent. El poder del llenguatge com a trajectòria que corre paral·lela a la música (Gavin Bryars, Giovanni Paisiello) continua sent un element coordinador important en el treball de Rainer. Aquests tres eixos –moviment, música i text– es combinen per crear un ambient una mica melancòlic. A Dust, els intèrprets tenen la llibertat d’iniciar i/o avortar els moviments al seu gust, prenent decisions espontànies i exercitant diverses opcions durant els 50 minuts de durada de la peça. El resultat és una estructura que sembla creada a l’atzar, amb impredictibles moments d’uníson, humor i convergències sorprenents.

Textos citats (sense ordre predeterminat): Barack Obama, Maureen McLane, Harold Brodkey, Jean Luc Godard, Fredric Jameson, Alex Ross, Louise Bourgeois, Yvonne Rainer, D.H. Lawrence, wall inscriptions in the Islamic wing of the Metropolitan Museum of Art, Daniel Zalewski, Christa Wolf, Amiri Baracka, Donald Trump, et al.

Coreografia: Yvonne Rainer, amb una mica d’ajuda de Honi Coles, Jane Dudley (via Sheron Wray), Isadora Duncan (via Carl Van Vechten), Fritz Lang, Michael Douglas Peters (via Michael Jackson), Nina Stroganova, Jacques Tati, Les Twins, et al. I, per descomptat, amb molta ajuda dels «Raindears».
Assistent de coreografia: Pat Catterson
Intèrprets: Pat Catterson, Emily Coates, Patricia Hoffbauer, Emmanuèle Phuon, Yvonne Rainer, Keith Sabado, David Thomson.
Música: Arietta d’Edvard Grieg i The Sinking of the Titanic de Gavin Bryars
Il·luminació: Les Dickert
Vestuari: Juanita Cardenas
So: Quentin Chiappetta

ACTIVITAT PARAL·LELA

CONFERÈNCIA-PERFORMANCE D’YVONNE RAINER
Dimarts 19 de desembre, 19 h
Lloc: Auditori MACBA
«Què fa tanta gràcia? Riure i enuig en el temps dels assassins» és un compendi d’acudits i lamentacions entorn de la vida política i cívica actual i com l’entomem.

Programa coproduït amb Performa, Nova York.

Agraïments: RoseLee Goldberg, Esa Nickle i Sasha Okshteyn de Performa, i USA Fellowships pel seu suport.