CAMINS TANCATS, de l’11 al 16 de desembre a la SVG

La setmana de l’11 al 16 de desembre arriba al nostre escenari la Companyia La Maula amb una obra que entrellaça dues històries que parlen de pobles que fugen, gent que pateix els efectes de la guerra i de la maldat humana més extrema.

Martí Figueras i Jesús U. Labay, autor i director de l’espectacle, es pregunten:«Quant insensibles som a la crisi humana dels refugiats?»A partir d’aquí han creat aquesta peça que relaciona la Guerra Civil Espanyola i la Guerra Civil que pateix actualment Síria«Encara que podria ser una història de qualsevol guerra. Hem tingut la Gisela, el Manel i tenim a la Zaida i l’Ahmed. Però els noms, com les tragèdies són intercanviables. El que va ser, és. I encara que tot sigui una ficció més o menys ben tramada, no hi ha tanta distància amb la realitat. Com a autors hem d’intentar aproximar-nos a aquesta realitat per despertar consciències. Recordeu d’on venim i entendreu d’on venen.»

Interpretada per Enric Barba, Ivette Callis i Ivan Caelles. En podrem gaudir durant 7 úniques funcions.

 

CaminsTancatsFoto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DATES

Del dimarts 11 al diumenge 16 a les 20:30h.

Dissabte doble funció a les 18h i a les 20:30h.

 

SINOPSI

Us volem explicar dues històries que parlen de pobles que fugen, gent que pateix els efectes de la guerra i de la maldat humana més extrema. La primera no ens queda lluny. Un relat de vida, l’origen del qual parteix de la fugida d’una parella, de Barcelona al Pallars Sobirà, amenaçats per l’esclat de la Guerra Civil. Són el Manel i la Gisela, però aviat només serà la Gisela, un dels molts exemples de mares coratge que van patir una gran pèrdua per culpa de la mesquinesa a la Guerra Civil i la dictadura franquista. La segona història, la situem ara i aquí. Un refugiat sirià busca la gent amb la mirada. És l’Ahmed i està esperant el seu amic Hamid. Mentre camina entre les taules del cafè, i esperonat pel tacte d’una taula de fusta que li recorda a la fusta de sicòmor, explica el seu drama personal en una Síria en guerra. Dues històries horroroses i asfixiants. Dos relats que ens recorden que som fills amb sort, però fills de les guerres.

 

FITXA ARTÍSTICA

Autor: Martí Figueras

Director: Jesús U. Labay

Interprets: Enric Barba, Ivette Callis, Ivan Caelles