Festival d’arts contemporànies i pensament Barcelona · Del 18 d’octubre al 28 de novembre

Sílvia Pérez Cruz, Àlex Rigola i
Les Impuxibles inauguren la primera edició del festival Clàssics

ce4818eb-76ba-4942-a547-5dcf3774337f

Festival d’arts contemporànies i pensament
Barcelona · Del 18 d’octubre al 28 de novembre
Paula Bonet, Roger Mas i Maria Cabrera, Josep Pedrals i David Soler, i Àlex Gorina completen el cartell del certamen.
Música, teatre, il·lustració, cinema, poesia i més arts reflexionen al voltant d’un concepte: la bellesa.
Espais culturals com el MNAC, CCCB, Teatre Romea, Caixaforum o la Biblioteca de Catalunya acolliran set propostes artístiques singulars.
La Casa dels Clàssics presenta la primera edició del festival Clàssics, el festival d’arts contemporànies i pensament, que tindrà lloc en diferents espais emblemàtics de Barcelona del 18 d’octubre al 28 de novembre. Una iniciativa de Som* amb la col·laboració de Grup Focus i La Caixa.

El Clàssics presentarà 7 propostes d’artistes de diferents disciplines i 3 activitats exclusives, resultat d’un intens any de feina. Aquestes creacions neixen a partir de la conferència sobre la bellesa i els clàssics que l’escriptor Alessandro Baricco va fer la passada tardor a Barcelona, i a partir de la qual els artistes han estat treballant per tal d’articular un relat propi i genuí sobre què és, per a ells, la bellesa.

En aquesta primera edició del festival, trobem iniciatives tan singulars com el concert que Sílvia Pérez Cruz, acompanyada del ballarí Andrés Corchero, farà a la sala de la cúpula del MNAC, envoltada d’obres de la col·lecció del museu triades per ella mateixa. També comptarà amb una proposta de la guanyadora del Premi Nacional de Cultura 2019,  Clara Peya, qui amb la seva germana Ariadna (Les Impuxibles) presentaran al CCCB un espectacle que qüestiona els cànons de bellesa i com aquests s’imposen sobre el cos femení. Àlex Rigola i Heartbreak Hotel presentaran una instal·lació teatral participativa, on l’espectador serà també actor d’una experiència única, i crearà la seva pròpia idea de bellesa.

També reflexionaran sobre la bellesa Josep Pedrals i David Soler, que oferiran un espectacle que combina música i poesia inspirat en Gargantua i Pantagruel, a la Biblioteca de Catalunya. El músic Roger Mas i la poetessa Maria Cabrera es mouran entre el misticisme i la bellesa al Teatre Romea. La il·lustradora Paula Bonet presentarà una nova col·lecció d’olis i gravats inspirada en Baudelaire a la Galeria dels Àngels; i el crític Àlex Gorina comissionarà un cicle de cinema sobre les pel·lícules més belles de la història, al Caixaforum.

El Clàssics comptarà també amb diverses activitats paral·leles, com els Passejos peripatètics sobre la Bellesa; el curs Història literària de la Bellesa, que s’impartirà a La Central, on s’explorarà la idea de la bellesa dels llibres clàssics en què els artistes s’han inspirat per al festival —des de Baudelaire a Llull—; o les activitats d’ El Meu Clàssic, a la Biblioteca de Catalunya – amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes – , on diferents autors reflexionaran a partir de textos clàssics que ells mateixos han triat, des de Rodoreda a La Ilíada.

Amb aquest nou festival, La Casa dels Clàssics vol posar els clàssics al centre de les energies creatives d’avui; promovent el diàleg amb el passat per donar força i profunditat a la cultura contemporània; i impulsant relectures dels clàssics que ens emocionin i que ens ajudin a pensar sobre preocupacions essencials de la humanitat, com la bellesa.