180 anys de recorregut fotogràfic inèdit dels bombers a la Sala Ciutat (fins el 28 de març)

bombers-196x221

180 anys de recorregut fotogràfic inèdit dels bombers a la Sala Ciutat

Bombers de Barcelona. Tresors fotogràfics és un recorregut a través de més de 30 imatges inèdites per la història del Cos de Bombers de Barcelona

Aquestes imatges són documents poc coneguts del patrimoni fotogràfic dels bombers, que recentment han estat incorporats a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i fa un recorregut que mostrarà l’evolució del Cos a través dels segles. Les imatges han estat triades no solament per la seva qualitat gràfica sinó també pel seu contingut.

L’exposició es centra en quatre vessants: el Cos com a institució amb la simbologia pròpia com el seu estendard o els seus comandaments, els Bombers com a equip humà amb instantànies on mostren el seu caràcter més informal amb els companys de feina o el seu equipament, la caserna com a espai de treball i com a símbol de la presència urbana dels bombers una part important de la mostra, i finalment, la maquinària que abasta des de l’instrumental de petit i mitjà format fins a la flota de vehicles.

El comissari de l’exposició, l’historiador Daniel Venteo, ha comptat amb la col·laboració de Ricard Cervantes, bomber, fill de bomber i responsable de l’arxiu fotogràfic del Cos durant anys.

L’exposició que es va inaugurar el passat 20 de febrer pel primer tinent d’alcalde i responsable de l’Àrea de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, es podrà visitar fins el proper 28 de març a la Sala Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona.