Els «Capricis» d’Àngels Margarit al Mercat de les Flors (del 28 de febrer al 2 de març)

capricis

L’espectacle de dansa de la Cia. Mudances coreografia la partitura del virtuós italià Niccolò Paganini

Capricis es va estrenar amb èxit durant el Festival Grec de l’any passat. Es tracta d’un espectacle de dansa d’uns setanta minuts de durada on la Cia. Mudances, dirigida per Àngels Margarit, interpreta la partitura que el virtuós italià Niccolò Paganini va compondre al segle XIX. Vint-i-quatre peces on el compositor i violinista mostra una complexitat tècnica revolucionària i una sensibilitat musical única.

Sobre l’escenari, els 12 ballarins de la companyia de dansa de Margarit dibuixen la música de Paganini en una proposta escènica modular i modulable, que converteix cada representació en un caprici, un divertimento. La partitura és el guió per a la coreografia dels ballarins, que la interpreten combinant el minimalisme amb els jocs escènics. La directora de l’espectacle, que també dansa, situa els cossos sobre un espai escènic nu, des d’on el moviment tradueix la complexa estructura de la música.

La coproducció del Grec 2013 Festival, amb la Cia. Mudances i la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i el Mercat de les Flors, es pot veure divendres 28 de febrer i dissabte 1 de març.

Data d’inici:

28/02/2014

Data de finalització:

Mercat de les Flors Centre de les Arts de Moviment

Lleida, 0059

divendres i dissabte a les 20:30 h
Entrada general de: 16 e

diumenge a les 18:00 h

Capricis és un projecte que s´inicia al Grec 2013 Festival de Barcelona. La coreografia pren la partitura dels 24 Capricci de Niccolò Paganini com a guió; dotze ballarins dibuixen la música, la reescriuen a l´espai amb els seus jocs escènics i, més enllà del virtuosisme de l´obra musical, l´articulació de la sèrie dels 24 estudis ofereix una proposta escènica única, modular i modulable, que converteix també en un caprici cada representació.

Àngels Margarit pertany a la primera generació de ballarins contemporanis sorgida a finals dels 70 a Barcelona. Després va continuar els seus estudis a distints llocs d´Europa i a Nova York. El 1985 crea Mudances, peça que també donarà nom a la seva companyia. Amb els primers espectacles, Mudances (1985) i Kolbebasar(1988), entra a l´escena internacional on hi presentarà amb regularitat la seva obra. Els últims treballs són una Retrospectiva 25 anys de la companyia (2010), From B to B (2011), en col·laboració amb Thomas Hauert, i Capricis (2013). Ha rebut nombrosos premis, com el Grand Prix du Concours Chorégraphique de Bagnolet (França, 1988), el Premi Nacional de Dansa de Catalunya (1986, 1991, 1999) o el Premi Ciutat de Barcelona d´Arts Escèniques (1993) i el Premio Nacional de Danza (2010) que atorga el Ministeri de Cultura.

Direcció i coreografia: Àngels Margarit.

Creació i interpretació: Eneko Alcaraz, Fàtima Campos, Joan Català, Mireia de Querol i Duran, Miquel Fiol, Raquel Gualtero, Roser López Espinosa, Isabel López Pérez, Joan Palau, Manel Salas Palau, Dory Sánchez, Lourdes Solà.
Música: 24 Capricci de Nicolò Paganini.

Coproducció: Grec 2013 Festival de Barcelona, Àngels Margarit / cia. Mudances.

Amb la col·laboració: Ajuntament de Mataró Mataró, Graner fàbrica de creació-Mercat de les Flors.
Àngels Margarit / Cia. Mudances rep el suport de la Generalitat de Catalunya i de l´Ajuntament de Barcelona.