MOT FESTIVAL de LITERATURA GIRONA- OLOT ( del 9 al 19 d´abril)

portada-web

 

 

 

 

 

 

Festival de Literatura, se celebrarà a Olot i a Girona entre el 9 i el 19 d’abril. Se’n va fer una triple presentació a les ciutats de Barcelona, Girona i Olot. A part dels representants polítics de les institucions organitzadores (Ajuntaments d’Olot i de Girona) va participar en les rodes de premsa, Margarida Casacuberta, la comissària d’aquesta segona edició del MOT.

Casacuberta va explicar que, sota el títol Escriure Ciutats, l’àmbit temàtic que caracteritza l’edició del 2015 del festival és l’exploració entre la literatura i les ciutats. Per això, s’han convidat autors nacionals i internacionals, experts en una ciutat determinada, que ens parlaran de les seves ciutats o de les ciutats que han tractat a través de la literatura. Entre d’altres, s’hi troben noms com John Lanchester, Sorj Chalandon, Laura Restrepo, Rafael Chirbes, Melania G. Mazzucco, Éric Hazan, Josep Ramoneda, Eduardo Mendoza o Luis Goytisolo.

Les activitats centrals del festival seran converses entre un autor, sovint internacional, expert en una ciutat determinada, i un autor nacional que farà de contrapunt i conduirà el discurs. Algunes de les ciutats que tindran presència al MOT 2015 seran Londres, París, Barcelona, Roma, Mèxic o Berlín.

Serà del 9 a l’11 d’abril que el festival se celebrarà a Olot, justament a la Sala la Carbonera, la mateixa que va ser la seu del MOT a Olot l’any passat. A Girona, en canvi, se celebrarà del 16 al 19 d’abril i s’instal·larà a la nova biblioteca Carles Rahola, la més gran de Catalunya.

Els responsables del MOT, que tot just va néixer l’any passat, han recordat que la voluntat és fer un festival de literatura que es caracteritzi per la qualitat de les propostes portant escriptors de primera fila i de renom internacional. D’altra banda, es vol que sigui un festival molt proper a la població en general, lluny d’academicismes, partint de la idea que qualsevol persona a qui agradi llegir en pugui gaudir.

 

Més informació <http://www.festivalmot.cat>