31 de desembre, Cursa dels Nassos

1455856_685339324834094_830936025_n

La prova atlètica més nadalenca s’ha convertit també en una de les més solidàries de l’any.

I és que a part de la ja habitual col·laboració amb la recollida i el reciclatge de xips (en aquesta edició cada xip retornat significarà una aportació de 80 cèntims d’euro a Càritas), també es faran dos donatius especials: un a l’Associació Pallapupas i l’altre a la Fundació Comtal.

L’Associació Pallapupas contribueix, des de l’any 2000, a la humanització de l’atenció sanitària i dels processos hospitalaris, especialment d’infants ingressats i els seus familiars, mitjançant el clown i amb l’objectiu de fer riure i propiciar els moments de distensió emocional, que ajuden a la millora de la salut i a l’estada a l’hospital.

Els diners que rebran de la Cursa dels Nassos es destinaran a la cura d’infants i adolescents de 0 a 18 anys que, de manera puntual o per un període determinat de temps, rebin tractament a l’Hospital del Mar. La intervenció també ajuda familiars i el personal sanitari, de manera que significa donar suport a més de 3.500 beneficiaris indirectes.

L’altra entitat que rebrà el suport de la Cursa dels Nassos 2013 serà la Fundació Comtal i el seu projecte «Esport i integració per a la transformació social», una iniciativa que busca la integració de joves de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC Comtal), ubicada al barri de Ciutat Vella.

Mitjançant l’educació física i el foment d’hàbits de vida saludables es pretén fer front a situacions de vulnerabilitat social i conductes que risc que viuen un grup de quinze joves, de 14 a 16 anys, per causes familiars, socials o econòmiques.

Una vegada més l’èxit del running a la capital catalana queda ben demostrat amb els rècords de participació de les curses barcelonines. I és que la Cursa dels Nassos ha tancat inscripcions abans d’hora, només un mes després de l’inici de les inscripcions, en arribar al màxim de participants que establia el reglament: 11.500 corredors i corredores.

Així és que el proper 31 de desembre, darrer dia de l’any, més d’11.000 persones, professionals i aficionats a l’atletisme, recorreran deu quilòmetres pels carrers i vies del districte més marítim, Sant Martí.

Recordem que totes les persones inscrites hauran de recollir el dorsal i el xip, en cas que no en tinguin de propietat, a la Fira d’Atenció al Corredor/a, que enguany s’ubicarà en dos llocs diferents: a la planta 5 Cúpula Arenas, al Centre Comercial Arenas (gran via de les Corts Catalanes, 373-385) el divendres, dissabte i dilluns, dies 27, 28 i 30 de desembre, i al Centre Esportiu Municipal Mar Bella (avinguda del Litoral Mar, 86-96), el dimarts 31 de desembre fins a les 15.00 hores