Primeres Jornades del Cercle de Cultura ( 16 i 17, 30 i 31 de gener del 2014)

steve_greenf642fb

CULTURA: Horitzó Europa

Un altre model és possible

Memorial Eduard Delgado i Clavera

16 i 17, 30 i 31 de gener del 2014

Steve Green, president de la selecció i el comitè de seguiment de les Capitals Europees de la Cultura

Polítiques culturals a Europa: canvis, perspectives, reptes.
Què ha passat a Europa els darrers vint anys en matèria de cultura: polítiques públiques i relacions público-privades, desenvolupament de la indústria cultural i l’economia creativa. Situació de l’accés i les pràctiques culturals.

Steve Green serà el primer ponent de les jornades CULTURA: HORITZÓ EUROPA que s’iniciaran el dia 16 de gener amb una sessió que serà presentada per Jordi Pardo, consultor internacional expert en projectes culturals i de desenvolupament.

Steve és expert en polítiques culturals i actualment és el president de la selecció i el comitè de seguiment de les Capitals Europees de la Cultura. Els seus articles sobre el mesurament de poder tou s’han utilitzat en més de 80 països i el seu paper a New Directions en Diplomàcia Cultural ha estat citat per molts autors a països com la Xina, EUA o Àustria. Ha participat activament en el desenvolupament d’una política cultural europea en estreta col·laboració amb la Comissió Europea i representa al Regne Unit en les reunions intergovernamentals sobre política cultural europea.

Es membre de la Royal Society of Arts i està llicenciat en Ciències en Economia i Història Econòmica per la Universitat de Hull (Regne Unit). Es poden consultar els seus treballs a www.prasino.eu.

Dates: 16-17, 30-31 de gener de 2014

Horari: 16:00 a 19:30 hores

Lloc: Sala Gaudí de La Pedrera (aforament limitat)

Tarifes: Inscripció a una sessió: 10 euros
Inscripció a les 4 sessions: 25 euros
Socis del Cercle de Cultura: inscripció gratuïta

Clica aquí per inscriure’t

http://www.eventbrite.es/e/cultura-horitzo-europa-registration-9654969273

AVANÇAMENT DE PROGRAMA

16 de gener:
Polítiques culturals a Europa: canvis, perspectives, reptes. •Ponència introductòria a càrrec de Steve Green. Expert en polítiques culturals. Membre de l’equip d’experts de les Capitals Culturals d’Europa.

17 de gener:
El funcionament de la cultura a Alemanya. Àmbits estatal i federal. •Ponència introductòria a càrrec de Christine Merkel. Gestora cultural especialista en polítiques culturals i cooperació. Cap de la divisió Alemanya d’UNESCO, i membre del grup d’experts en política cultural de la UNESCO.

30 de gener:
Dinamarca: estructura, organització i finançament de la cultura en un país petit. •Ponència introductòria a càrrec de Gustavo López. Expert en polítiques culturals i integració.

31 de gener:
Les indústries culturals a Europa. La perspectiva privada. •Ponència introductòria a càrrec de Julianne Schulze. Peacefulfish Productions, Ltd. Consultors internacionals en Economia Creativa. Empresa amb diferents delegacions a Europa i seu a Londres