48H OPEN HOUSE BCN ( 24-25 octubre)

48H OPEN HOUSE BCN
Zemanta Related Posts Thumbnail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És la principal cita de la ciutat de Barcelona amb l’arquitectura, un cap de setmana al mes

d’Octubre de portes obertes a més de 150 edificis de tot tipus, forma i mida. Una iniciativa de l’associació 48h Open House Barcelona.

Aquest esdeveniment, va començar a London l’any 1992, i des de a les hores ‘Open House’ s’està introduint arreu del món: New York, Dublin, Galway, Tel Aviv i des del 2010 a Barcelona. ‘Open House’ ofereix l’oportunitat d’entendre i sentir l’arquitectura de forma excepcional, des de l’experiència arquitectònica. Les activitats de l’Open House conviden a tothom a explorar i entendre el valor d’un espai ben construït i dissenyat.

48H OPEN HOUSE BCN, un projecte obert a tothom i sense ànim de lucre que va començar a Barcelona l’any 2010. Una iniciativa transversal, adreçada especialment als barcelonins, que implica la participació de diferents agents socials, tècnics i artístics per «obrir la bona arquitectura a la ciutat». L’Objectiu és fer-los viure l’arquitectura i la ciutat, donant-los l’oportunitat de remirar-la.

Els arquitectes que han dissenyat l’obra, els usuaris, o els encarregats de la planificació d’una zona de la ciutat són els mediadors que els ajuden a fer entendre què és l’arquitectura, suggerint-los itineraris, i proposant-los activitats i conferències completament gratuïtes.

L’augment de públic acumultat que ha participat en les 5 primeres edicions és de 206.700 persones, passant de 25.000 vistes el primer any a 50.660 per la 5a edició l’any 2014, demostren un nivell d’interès en creixement per l’arquitectura i l’urbanisme dels nostres ciutadans. És una iniciativa valorada i participada per diferents sectors sectors de la societat: més de 900 persones voluntàries, 22 entitats col·laboradores, més de 100 propietaris públics i privats i la implicació de més de 100 arquitectes ha estat fonamental per aconseguir un intercanvi cultural entre visitants, usuaris i autors.

Més información http://48hopenhousebarcelona.org/