60 ANIVERSARI GOETHE INSTITUT BCN (26 de novembre)

20151104153006103_300_224_1_0

60 ANIVERSARI GOETHE INSTITUT BCN

 

 

 

 

 

 

 

EL GOETHE INSTITUT DE BARCELONA CELEBRA 60 ANYS OBERTS A LA CIUTAT

El 26 de novembre el Goethe-Institut de Barcelona celebrarà els seus 60 anys a la Ciutat Comtal omplint la nova seu d’art, música, poesia, cinema i gastronomia.

L’il·lustrador Lluïsot, la dj Núria Ghia, els Poetry Slam i l’artista Ignasi Blanch participaran en una joranda oberta a tothom.

Amb la celebració del 60 aniversari el Goethe-Institut preserarà també la nova directora, Judith Maiworm.

El Goethe-Institut celebra enguany 60 anys a Barcelona i ho fa amb una jornada festiva ben especial. El 26 de novembre, l’Institut de Cultura d’Alemanya de Barcelona obrirà les seves portes per oferir nombroses i diverses activitats gratuïtes. La cita comptarà amb un programa que inclou projeccions de cinema analògic, una exposició d’art contemporani, una sessió de música electrònica, un concurs de poetry slam, un taller de sketching, i moltes altres propostes artístiques que busquen enfortir el diàleg cultural entre Catalunya i Alemanya.

El Goethe-Institut de Barcelona es va fundar l’any 1955 sota el nom de “Biblioteca Alemanya”. Al llarg d’aquests seixanta anys s’ha consolidat com un espai innovador i dinàmic dins del teixit cultural de la ciutat. A banda de milers d’alumnes d’alemany, per les seves instal·lacions hi han passat il·lustres invitats com Günter Grass, Herta Müller, Margarethe von Trotta, Ulrich Beck, Thomas Ostermeier, Sasha Waltz o Blixa Bargeld (Einstürzende Neubauten). Des del passat juliol, la institució està dirigida per Judith Maiworm, llicenciada en literatura i filosofia, antiga consellera cultural de l’Ambaixada d’Alemanya a Cuba i ex-codirectora del Goethe-Institut de Santiago de Xile.

La jornada s’iniciarà a les 17:30h amb el mural participatiu d’Ignasi Blanch sota el lema «Idioma. Cultura. Alemanya», l’espai infantil, i la música del Quartet Alae de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Tot seguit tindrà lloc la visita guiada a l’exposició UTOPIAN TOMORROW i la primera de les dues sessions de cinema analòagic experimetnal que han organitzat Klara Rabat, el col·lectiu Ojoboca i Albert Alcoz. De la mà del prestigiós il·lustrador barceloní Lluïsot es farà el taller d’Urban Sketching. En aquesta cita tan especial, també hi haurà els slammers de Poetry Slam BCN que competiran amb els seus versos combatius en un xou dinàmic. I per tancar la nit, la dj Nuria Ghia punxarà una selecció d’artistes alemanys i temes de l’escena electrònica berlinesa més actual.

Amb aquesta celebració, el Goethe-Institut vol commemorar amb tots els barcelonins aquets 60 anys oberts a Barcelona fomentant el coneixement de la llengua i cultura alemanya a la ciutat.