Mirar la ciutat. Paisatges de Barcelona’, una nova proposta expositiva al Castell de Montjuïc (del 5 de novembre al 28 de febrer)

DSC_4843

 

 

 

 

 

 

Mirar la ciutat. Paisatges de Barcelona’, una nova proposta expositiva al Castell de Montjuïc

· L’exposició fotogràfica, de petit format, convida a través d’una nova mirada, a conèixer, descobrir, imaginar i interpretar de nou la ciutat

L’exposició, que es pot veure del 5 de novembre de 2015 al 28 de febrer de 2016 (Sala 18 del pati d’armes), s’estructura en tres instal·lacions complementàries: en la primera, dues fotografies panoràmiques de gran format abasten la ciutat i dins d’elles i amb la mirada focalitzada i curiosa del “voyeur” es pot veure què hi passa, què s’hi fa, qui s’hi mou, en definitiva qui conforma i és protagonista d’aquest paisatge urbà. En la segona, un postalers presumiblement turístics, ens descobreixen no pas les típiques imatges icòniques sinó les menys conegudes de Barcelona. Són imatges de vegades literàries, de vegades plàstiques, documentals o fotogràfiques, creades entre el s. XVI i el s. XXI que conformen interpretacions subjectives, foranes i autòctones de Barcelona. En darrer lloc i al fons de la sala, una instal·lació fotogràfica proposa un recorregut pels set turons de la ciutat: Turó de la Peira, del Putxet, de la Rovira, de Modolell, de Monterols, de la Creueta del Coll i del Carmel.

Mirar la ciutat. Paisatges de Barcelona és una mostra fotogràfica i calidoscòpica per tal que cadascú, amb la seva pròpia mirada, en reinterpreti els seus múltiples paisatges.