6a edició de l»Americana Film Fest’, el cinema independent nord-americà Entre el 5 i el 10 de març

descarga
Barcelona es posa l’Americana per sisè any

El festival, dedicat al cinema independent nord-americà, projectarà 32 llargs i 39 curts en diferents espais de la ciutat.

Entre el 5 i el 10 de març es podran veure a la capital catalana una llarga llista de films arribats del cinema independent d’Amèrica del Nord. És l’Americana, un festival que creix en cada edició -aquest 2019 celebra la sisena- i que enguany presenta un parell de novetats importants: el Cinema Zumzeig s’afegeix als espais que acolliran projeccions, i s’estrenarà una nova secció, titulada The Lost Sessions, dedicada a pel·lícules perdudes o oblidades i que els organitzadors consideren que mereixen ser recuperades.

Els Cinemes Girona seran de nou l’epicentre de l’esdeveniment, però la inauguració es durà a terme al Phenomena, i la Filmoteca de Catalunya serà la seu de la secció Retrospectiva, en què es passaran pràcticament tots els curts i llargs dels germans Zellner. A banda de les ja esmentades The Lost Sessions i Retrospectiva, el festival oferirà també les seccions TopsNextDocs i les Sessions Movistar. La llista és extensa, amb 32 llargmetratges i 39 curtmetratges (aquests darrers agrupats en quatre sessions), així que us recomanem consultar el programa completper conèixer en detall tots els títols i horaris. Ara bé, citem algunes pel·lícules que podreu veure. Per exemple, la triada per a la inauguració és The Miseducation of Cameron Post, guanyadora del Festival de Sundance del 2018, i també dins la secció Tops hi haurà títols com Support the Girls i Tyrel. De la Next esmentem Relaxer, de Joe Potrykus, o l’estrena mundial de We used to know wich other, de Robert G. Putka. I quant a documentals (secció Docs), se’n podran seguir tres que són candidats a l’Oscar: Hale County This Morning, This EveningFree Solo i Minding the Gap.

Josep Maria Machado i Xavier Lezcano són els directors de l’Americana, que compta amb el suport de diverses institucions, empreses i fundacions. Coneixeu-ne tots els detalls aquí.