Teatro

75 espelmes per al Papitu! 16 de juny

75 espelmes per al Papitu!

IMAGE

 

 

 

 

 

 

Celebració institucional amb motiu del 75è aniversari de Josep Maria Benet i Jornet

Amb motiu del seu 75è aniversari de Josep Maria Benet i Jornet, el Departament de Cultura i el Teatre Nacional de Catalunya han volgut retre-li un homenatge que tindrà lloc el proper 16 de juny a les 20 h a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya. L’acte estarà presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

Josep Maria Benet i Jornet és una de les figures fonamentals de la dramatúrgia catalana. És pare i, avui també, avi de totes les generacions posteriors del teatre en llengua catalana, autors i autores guiats i emparats pel seu enorme mestratge.

L’acte constarà de lectures de fragments de la seva obra dramàtica, que abasta més de cinquanta anys dedicats a l’escriptura, a càrrec de Mercè Aránega, Clàudia Benito, Jordi Boixaderas, Pep Cruz, Sara Espígul, Maife Gil, Anna Güell, Cesca Piñón, Mont Plans, David Selvas, Lluís Soler i Pau Vinyals, sota la direcció de Lourdes Barba, Sergi Belbel, Xavier Alberti i Toni Casares.

En aquests moments Josep Maria Benet i Jornet està afrontant amb gran valentia la malaltia de l’Alzheimer i voldria encoratjar les persones que es troben en aquesta situació així com el seu entorn, a més de conscienciar la societat de la necessitat de continuar investigant.

A més de les invitacions de caràcter més institucional, el Teatre Nacional de Catalunya ha volgut posar a disposició del públic en general algunes invitacions; atès que l’aforament és limitat, s’atendran les peticions per ordre de sol·licitud (màxim dues entrades per persona), caldrà portar l’entrada impresa per poder accedir i el sistema per aconseguir l’entrada és a través del web del TNC www.tnc.cat, apartat «entrades» introduint el codi TNCPAPITU a l’espai promocional.