ALEJANDRO CURIEL TORNA A HIROSHIMA AMB EL SEU SEGON ESPECTACLE «ALL BY MYSELF» 24,25 i 26 de juny

ALEJANDRO CURIEL TORNA A HIROSHIMA AMB EL SEU SEGON ESPECTACLE «ALL BY MYSELF»

En la seva aposta pels artistes emergents, Hiroshima presenta All By Myself, la segona peça d’Alejandro Curiel, artista ja associat a la sala que va presentar amb èxit el seu primer treball.

All By Myself és una radiografia de la generació nascuda als anys 80 i la seva relació amb la soledat i la mort.

20160613132205938_540_230_1_0
All by Myself, d’Alejandro Curiel / companyia Buena Bella Dulce
Divendres 24 i dissabte 25 de juny, 21h, i diumenge 26 de juny, 20 h.
Teatre físic / noves dramatúrgies. 70 minuts

All By Myself és una radiografia de la generació nascda als anys 80 i la seva relació amb la soledat i amb la mort. Un viatge íntim i autobiogràfic al passat i al futur d’un noi homosexual als trenta. 

Està acompanyat a escena per uns intèrprets que acceptem com els seus amics, però que no són més que figurants en la pel·lícula de la seva vida, que generen una imatge de soledat acompanyada molt pròpia de la nostra època.

Curiel utilitza totes les eines a la seva disposició per tal de crear paisatges escènics per a descriure una sensació, una emoció. Tota la peça té dos fils conductors que la travessen: els records de la seva infància com a homosexual i la història dels cadàvers de dos amants descoberts per un paleontòleg en una excavació. La infància, l’adolescència, la recerca de la bellesa física de la juventut i del record del primer amor sota una catifa. 

“Ara tot s’aconsegueix amb diners. Tot, menys l’amor i alguna altra cosa més que no se m’acudeix. Pots matar pagant. Follar pagant. Però no pots pagar ningú perquè t’estimi. Al menys no de manera real. L’altre pot simular que t’estima per una bona suma, però tots dos sabreu que el que passa entre vosaltres no és real. Cada cop que et faci un carícia tu estaràs pensant en els euros que t’està costant que els seus dits toquin el teu pòmul dret o el teu avantbraç esquerre. El gest es portat a terme, però el seu contingut no es fa efectiu de la manera en que el demandant desitja o necessita. En canvi, sí que pots extendre un xec a algú per a que li foti un tret a aquell cabró al que no pots suportar. Acabar amb la vida d’algú, si t’ho proposes, és relativament senzill. La cosa es complica quan el que vols es compartir aquesta vida de la que parlo. Què passa quan en comptes d’acabar el que vols és començar?

Buena Bella Dulce és un conjunt d’individus que es relacionen i entren en diàleg a vegades sobre teatre. Altres vegades només parlen d’allò que miren, d’allò que veuen i d’allò que els preocupa. Després intenten convertir tot allò en imatges en moviment. En un procés d’aprenentatge constant, intenten alimentar-se de tot allò que consideren interessant per al seu desenvolupament com a futurs artistes: dansa, teatre, pintura, escultura, literatura, filosofia, cinema, tv, wc, lsd, mdma, etc. Conceben la creació com un procés aglutinador d’experiència, on els rols preasignats no cobren massa importància deixant que el treball d’uns infecte el dels altres.

Alejandro Curiel va estudiar interpretació a l’Escola d’Art Dramàtic de Valladolid, completant la seva formació en dansa contemporània i teatre visual. A Barcelona treballa com actor i s’especialitza en direcció escènica a l’Institut del Teatre, col·laborant en diverses produccions de petit format. L’any 2015 comença a treballar en el seu primer projecte, Buena Bella Dulce, que estrena el mes de desembre a la Sala Hiroshima.

 
 
MÉS INFORMACIÓ A

www.hiroshima.cat

c/ Vila i Vilà, 67, 08004, Barcelona