Bet Orfila, nova presidenta d’ADETCA

 

Bet Orfila, nova presidenta d’ADETCA

La gerent de La Perla 29 assumeix la presidència de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya i en renova la junta directiva

 

aad40fbf-78ca-4876-bf9b-16c2652ee3fc

 

Encapçalo la candidatura a la presidència d’ADETCA en unes circumstàncies excepcionals i és dins aquest marc que l’empresa que represento i jo mateixa decidim agafar aquest relleu. Amb respecte i amb il·lusió per treballar amb el sector. Haurem de buscar un tarannà propi i adequat al nostre perfil, en la gestió i en el dia a dia de l’Associació.
La nova junta que he proposat manté el gruix de l’equip de treball de la junta directiva anterior i s’amplia amb la incorporació de persones que representen altres realitats escèniques catalanes. Ha quedat constituïda de la següent manera:
 
Presidenta – Bet Orfila (La Perla 29)
Vicepresident – Productores – Toni Albaladejo (Anexa)
Vicepresidenta – Sales – Maria José Balañá (Grup Balañá)
Vicepresidenta – Territori – Marta Montalbán (Bitò Produccions)
Secretària – Isabel Vidal (Grup Focus)
Tresorer – Juli Macarulla (Sala Beckett)
Vocals – Òscar Balcells (Teatre de l’Aurora), David Marín (Nau Ivanow), Eduard Garre (Teatre Apolo), Joan Negrié (Sala Trono)
 
Les principals línies d’actuació i treball que ens hem marcat se centren en  incrementar el paper cohesionador d’ADETCA dins el sector, tant amb les associacions existents com amb les productores i organitzacions que van sorgint.  Mantenir i consolidar el grau de lideratge que té ADETCA davant les administracions i altres agents culturals. Millorar el marc legal, normatiu i d’ajudes de l’àmbit de les arts escèniques a Catalunya. I en seguir treballant específicament tots els temes, acords, normatives, plans, anàlisis i seguiments de qüestions concretes que a dia d’avui la junta directiva ja té en funcionament.
Bet Orfila

 

BET ORFILA PUCHE
Nascuda a Barcelona el 1972. De formació economista.
En el món professional, en la gestió cultural ha treballat al Centre Dramàtic de la Generalitat de Catalunya, Teatre Romea, del 1993 al 1995. A l’Entitat Autònoma d’Organització d’Espectacles i Festes de la Generalitat de Catalunya – Departament de Cultura, del 1995 al 1997. A partir del 1995 comença a fer feines de producció com a freelance. Del 1997 al 2000 treballa al Departament d’Administració i Comunicació del Teatre Nacional de Catalunya. L’any 2000 funda La Perla 29 i el Pas 29, en les quals porta a terme tasques de coordinació, gerència i direcció de producció. Des de desembre de 2010 ha ocupat el càrrec de secretària general a la junta directiva d’ADETCA.