AMAZONA AMAZONA A PARTIR DEL 2 DE NOVEMBRE A SALES DOCSBARCELONA DE TOT L’ESTAT

AMAZONA

 A PARTIR DEL 2 DE NOVEMBRE
A SALES DOCSBARCELONA DE TOT L’ESTAT

DocsBarcelona del Mes presenta Amazona, pel·lícula inaugural a l’última edició del Festival DocsBarcelona i candidata a representar Colòmbia als Premis Goya 2018. A través de la història d’una relació mare-fill explicada en primera persona, Clare Weiskopf posa sobre la taula preguntes universals molt presents en la literatura feminista més recent: què fa que una dona sigui bona mare? Quina és la frontera entre el deure i el sacrifici? Com afecta la maternitat a la llibertat de la dona? És necessari renunciar als propis somnis, per extrems que siguin, quan tens fills? 
11.poster_cat
La vida de la Val ha sigut un huracà d’emocions. Provenia de la classe adinerada d’Irlanda, però va decidir viure la seva vida com una nòmada, viatjant de ciutat en ciutat, de continent en continent. Després de la mort de la seva filla gran a la tragèdia d’Armero (Colòmbia) el 1985, la Val va emprendre un viatge a la selva colombiana per tal de superar el dol i trobar-se a si mateixa, abandonant a Bogotà la Clare i en Diego, els seus fills de 11 i 8 anys. “Crec que seré feliç al lloc on encara no estic”, li va dir a la Clare abans de marxar.

Tothom admira a la mare de la Clare, ja que a la seva avançada edat continua tenint un esperit lliure i aventurer com el primer dia: és professora de reiki, viu al mig de la jungla, viatja constantment a Europa i toca la guitarra pels carrers. La Val és una persona misteriosa i fascinant, però la Clare posa en dubte el paper que va tenir com a mare. Ella i el seu germà van créixer viatjant, envoltats de naturalesa, però sense tenir un centre estable ni un lloc on sentir-se com a casa. I de molt petits, la van perdre de vista quan més la necessitaven. Trenta anys després, la Clare es queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per buscar respostes, tancar velles ferides i redefinir el concepte de maternitat en els seus propis termes. Ara, la perspectiva de la Clare ha canviat i es veu capaç d’escoltar a la seva mare com a dona i no com a filla. Juntes, mare i filla, s’embarquen en un íntim viatge al cor de la selva per explorar els límits morals de la maternitat, redimir velles culpes i acceptar els sacrificis que cada una ha fet per l’altra.

Una història emotiva sobre la relació entre dues dones, totes dues mares i filles, que ens situa davant d’un dilema moral sobre els límits de la llibertat i la responsabilitat. “No hi ha una recepta per a ser mare, ni una veritat absoluta sobre el que és una bona o una mala mare”, admet la Clare tot reconeixent que la Val va tenir el coratge d’enfrontar totes les conseqüències de les seves decisions.

Un viatge a les profunditats de l’Amazones que li servirà a la Clare per explorar una relació mare-filla que creia perduda i que la transportarà a l’interior del seu propi ser, l’únic camí possible per reconciliar-se amb ella mateixa.

Fitxa Tècnica
Colòmbia (2016). 82 minuts. VO en castellà i anglès subtitulada en castellà
Direcció: Clare Weiskopf
Guió: Clare Weiskopf, Gustavo Vasco, Nicolás Van Hemelryck
Edició: Gustavo Vasco
Producció: Nicolás Van Hemelryck
So: Nicolás Van Hemelryck
Música: Camilo Sanabria
Companyia productora: Casatarántula

Premis i Festivals
Pel·lícula Colombiana Candidat als Goya 2018.
Pel·lícula Inaugural – DocsBarcelona. Espanya, 2017.
Premi del Públic – FICCI. Colòmbia, 2017.
Premi Andriy Matrosov – Docudays UA. Ucraïna, 2017.
Premiere Mundial – IDFA. Països Baixos, 2016.

La Directora
Clare Weiskopf és una directora de cinema i periodista centrada en temes socials, des del conflicte armat a Colòmbia i la violència sexual com a arma de guerra fins a la difusió de la música cúmbia a Amèrica Llatina i Europa. Ha guanyat dos cops el Premi Nacional de Periodisme Simón Bolívar de Colòmbia i va ser seleccionada per la IDFAcademy i Dok.Incubator. Recentment ha dirigit dues sèries documentals, 2012: Chronicles of the End of the World i Los Colores del FutbolAmazona és el seu primer llargmetratge.

DocsBarcelona del Mes és una iniciativa que, amb la voluntat d’apropar el documental als espectadors més enllà de les grans capitals, estrena cada mes un documental en una xarxa de més de 90 sales a tot l’estat, Xile i Colòmbia, en poblacions grans, mitjanes o en petits municipis arreu del territori. Consulteu les dates de projecció a l’estat espanyol aquí:

WWW.ELDOCUMENTALDELMES.COM