Teatro

Els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya tornen al 20 desembre a la carpa del Circ Històric Raluy

Els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya tornen al desembre a la carpa del Circ Històric Raluy

73690cb1-c06d-4ff4-8a4d-5ecfbb247d32

 

 

Els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya 2017 celebraran la vuitena edició el pròxim dimecres 20 de desembre, a partir de les 20h, a la carpa del Circ Històric Raluy instal·lada al Port Vell de Barcelona. Amb aquesta novetat, els premis de referència del món del circ, i cita anual imprescindible del sector, tornen a l’època i espai habituals després que els darrers dos anys es traslladessin al mes de setembre al Mercat de les Flors (2016) i a l’Auditori de Barcelona (2015).

Un any més, els guardons es lliuraran en el marc de la gala Nit de Circ, un espectacle amb els millors números premiats l’any anterior. La gala està organitzada per la revista Zirkòlika amb la implicació de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Els Premis Zirkòlika consten de les següents categories: millor espectacle de circ de carrer, millor espectacle de circ de sala o carpa, millor número, millor companyia o artista emergent, millor iniciativa per a la projecció del circ, premi especial i premi de votació popular.

Entre totes les propostes presentades, durant la gala també es lliurarà el IV Gran Premi BBVA Zirkòlika, que  consisteix en una gira per quatre ciutats catalanes valorada en 20.000 euros. Aquest premi és una plataforma de suport a la creació circense i a la difusió del circ professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies de circ de Catalunya. També és una oportunitat per a les companyies que s’hi presenten, ja que pretén ajudar a superar les dificultats que tenen els artistes professionals.

La convocatòria per presentar-se als premis finalitza el 20 de novembre. Està oberta a qualsevol producció de circ que s’hagi programat durant els anys 2016 i 2017 i que tingui previst mantenir l’espectacle, el número o la creació durant el 2018. També poden presentar-se totes les iniciatives per fomentar el circ realitzades al llarg d’aquest 2017. Les candidatures es presenten enviant un correu electrònic a premiszirkolika@gmail.com indicant el nom de l’espectacle o número i una fitxa tècnica de la producció o la iniciativa, a més d’un vídeo complet de l’espectacle. L’any passat s’hi van presentar 42 propostes.

Els Premis Zirkòlika de Circ tenen com a objectiu promocionar el circ i, alhora, dignificar i contribuir a la professionalització i dels artistes i companyies de circ català. També volen donar visibilitat a tots els espectacles de qualitat creats i produïts a Catalunya, cohesionar el sector, obrir circuits d’exhibició i mostrar l’enorme potencial del circ amb la producció d’un gran gala.