Aquest dijous s’estrena ‘Raphaëlle’ al TNC, el recorregut vital d’una jove transsexual explicat en primera persona

Raphaëlle és una obra de teatre documental narrada en primera persona, la qual tanca la trilogia de La Conquesta del Pol Sudsobre dona, identitat i història. Els altres dos espectacles de la companyia van serNadia (temporada 2015-2016) i Claudia (temporada 2017-2018). 
– L’obra és una creació de Raphaëlle Pérez, Carles Fernández Giua i Eugenio Szwarcer, amb interpretació de la mateixa Raphaëlle Pérez, que es podrà veure del 9 de gener al 2 de febrer de 2020 a la Sala Tallers del TNC. 


Raphaëlle és una obra de La Conquesta del Pol Sud amb creació de Raphaëlle Pérez, Carles Fernández Giua i Eugenio Szwarcer, i interpretació de la mateixa Raphaëlle Pérez. Es tracta de l’última peça d’una trilogia i es podrà veure a la Sala Tallers del TNC del 9 de gener al 2 de febrer de 2020. Les altres dues obres ja estrenades i que completen aquesta trilogia de La Conquesta del Pol Sud són: Nadia (temporada 2015-2016) i Claudia (temporada 2017-2018).

Raphaëlle és una producció del Grec Festival de Barcelona 2018, del Teatre Nacional de Catalunya, de La Conquesta del Pol Sud i del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). 

El recorregut vital d’una jove transsexual explicat en primera persona
En aquesta última peça de la trilogia sobre dona, identitat i història, La Conquesta del Pol Sud se centra en el recorregut vital d’una jove dona transsexual: la Raphaëlle Pérez. El muntatge es basa en la seva experiència real de canvi de gènere, un camí marcat per la lluita, per la recerca de la identitat, per l’autoafirmació, pel trencament de motlles, pels somnis.

Raphaëlle projecta una mirada, entre la racionalitat i l’emoció, sobre un món en plena transformació, sobre les lluites i les conquestes socials, sobre les minories, sobre l’educació que rebem i, en definitiva, sobre els rols que assumim o ens veiem obligats a assumir.